Възможни са всички варианти.
Възможни са всички варианти.
а как стой въпроса за прилагане на оплодена майка в този период?Ще я приемат нормално като няма никакво пило в семейството?Или преди да я приложа с транспортната клетка да поствя една рамка с люпещо се пило?А ако има стара майка която не съм забелязал,новата има ли шанс да победи?Знам че множко въпроси се събраха но .....моля за отговори!
Ако има стара майка и пчелите я пазят новата няма шанс.
Но няма ли го момента пчелите да изберат новата млада майка която е без дефекти
Има го този момент,но само когато обединяваш две семейства или отводки изравнени по сила.
Добър ден. Нов съм и искам да попитам един въпрос. Вчера сложих стериопор на празното място дето няма рамки, тоест стесних ги, защото взеха да падат температурите, обаче загледах,че отпред те сами са се затворили 1-2см и незнам дали да го махам/това дето те сами са се стеснили / или да го оставя ?Какво ще кажете вие?
1-2см. е малко за вход но щом пчелите са го направили те си знаят нещо,остави ги за сега така както са и потърси съвет от някой по опитен около теб за съвет на место,ако имаш снимка качи я тук да се види за какво точно става на въпрос
He. Te cu знаят.
Добре са,трябва им само м.предпазител.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))