Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 496 ПърваПърва ... 2331323334354383133 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 4956
    Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    То е ясно, че цена от 12-13 лева е за София.Вероятно е за монофлорен мед.
    Сигурен съм, че доста колеги тръпнат да разберат тайната на успешните продажби на тази цена.
    За съжаление според мен, това ще си остане тайна.
    Наистина първото условие е, да се предлага в голям град, защото там клиентелата е голяма и предполага се по платежоспособна.
    Второто е креативност, за да се предложи в привлекателен вид и да стигне до максимален брой хора, с минимална загуба на време.
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Атанас Буров

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И третото е количеството - дали правиш опити да продадеш само 100 килограма или склада ти е задръстен с цели 100 тона.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Една проста сметка - в буркан от 0,800L има 1,1kg пчелен мед (изчислено спрямо 1.4 относително тегло). Ако вземем цена от 13лв/kg то един буркан мед от 0,800L трябва да се продава на цена 14лв. Няма такива цени и в София. Цената се движи около 10лв за буркан.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    27.03.2013
    аз ви казвам че го давам 12-13lv, в населено място сам.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Vortigen Виж публикацията
    Тази цена за какво е - за кг мед или за буркан от 0,8L мед.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Vortigen Виж публикацията
    Е в крайна сметка ще споделиш ли своя опит или целта е само да се похвалиш!?
    То и Горно Нанадолнище е населено място, също като София, ама има разлика....
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Атанас Буров

Наблюдател
    Регистриран
    27.03.2013
    значи за 1кг мед цената при мен е 13лв а за 800гр е 12лв.
    аз си го обяснявам така тъй като при нас има по малко колеги пчелари и може би за това цената е такава, а иначе тайната е така казвам 13 или 12 ако иска да взима ако иска да не взима.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Аз се радвам когато колега сподели,че е успял да пласира меда си на по висока цена.Самия аз съм продавал мед и на по висока цена, но на чужденци които идват при откриването на ловния сезон.Зависи на кого го продаваш,на тях им се струва даже евтин.Но това са единични случаи и не трябва да се правят генерални изводи.Пък и количеството на продадения мед не е голямо и печалбата е само временна и не подлежи на диспут.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    докато ние си чешем езиците и чакаме някой да ни оправи....

По иниациатива на Швейцария в края на юли месец ЕС подписа договор с Армения и официално от 2014 Армения ще внася пчелен мед в Европа.
    Изкупната цена в Армения е 4 - 6 долара за кг.
    Швейцарците казват че арменските пчелари и фермери са толкова бедни че нямат пари да купуват препарати и торове затова пчелният мед добит по традиционни начина за страната е БИО и няма нужда да се сертефицират като БИО производители.
    За целта е основан пчеларски кооператив - които ще внася в Швейцария и в ЕС арменски мед разфасован в 0,490кг за 19,00 лв., 1 кг - за 30.00 лв, 2,8 кг (традиционна разфасовка в армения) за 79,00 лв. + транспортните разходи (на тези цени може да се закупи и сега от арменските пчелари) а първата партида БИО мед ще бъде пуснат на пазара пробно през ноември в Швейцария.

Прикачен файл 125
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Дай линк към първоизточника......
    Данните са малко шокиращи и доста трудни за преглъщане ..............

Страница 33 от 496 ПърваПърва ... 2331323334354383133 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •