Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Желаете ли в България да е разрешена свободната продажба на огнестрелно оръжие?

Гласували
149. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

60 40.27%
  • Не

89 59.73%
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 65
    Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Бонев, въпреки голямото ми уважение към теб искам да те питам ти имаш ли оръжие и ако да, кога за последно си минавал психотест? Да питам друго; полицаите минават ли някакъв тест и през какъв период от време.Щото учителите и докторите като най-важните хора в държавата не държат психотест.

Наблюдател
    Регистриран
    24.04.2013
    Полицаите както и военните не преминават никакъв тест за оръжие.Но,за да влезеш в системата им държиш редица тестове и изпити включително и психотест.Щом си годен да влезеш в системата,значи си годен да притежаваш и оръжие(служебно).Като станеш полицай или военен е много лесно да получиш разрешение да си купиш лично оръжие.Просто подаваш рапорт по съответния ред и получаваш разрешително от служба КОС.А колкото до периодичните тестове,не няма такива.Няколко пъти в годината се провеждат занятия и разговори с психолог.Специални периодични психотестове за притежание на оръжие няма.
    Всичко,което го можеш ти,го мога и аз,само че по-добре!

От над 10 години имам оръжие. Гласувах с "не", защото ЗНАМ каква е отговорността от това да притежаваш такова. Също така от опит знам, че то не само не решава огромния проблем - битова престъпност, а само може да влоши нещата и да донесе много повече неприятности на човек, решил с него да си защити имуществото.
    Уверявам ви, че един як дървен кол, би имал много по възпитателен ефект.
    Уверен съм, че всички вие, които искате да имате оръжие, го желаете, защото нямате такова и НЕ ЗНАЕТЕ колко огромна е всъщност отговорността от притежанието на такова. И колкото и да ме обвинявате, ще ви кажа, че не съм демагог, а човек запознат с проблема от първо лице, единствено число.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Юри,чест ви прави с Матеев че че признавате притежанието на оръжие и гласуването с "не" От морална гледна точка обаче нямате право да гласувате с "не" Мнението ти е чиста демагогия и толкова си се загрижил за другите че чак решаваш от тяхно име кое е добро за тях-обидно е. Ще излезе че хората които са гласували с "не" масово имат оръжие.

Венци, ако хвана крадец в дома си, ще му счупя врата и ще го изхвърля на улицата. Но никога и при никакви обстоятелства няма да ползвам личното си оръжие.
    Между другото с него се сдобих, само за да си получавам заплатата, но това е друга тема.

Убийството на човек, независимо по какъв начин е извършено е еднакво тежко криминално престъпление. Ако го направиш с личното си оръжие, ще получиш максимално предвидено от закона наказание. Защото много лесно и безусловно ще се докаже, че точно ти си извършителя. Ако го направиш с дървения кол (примерно), вероятността, прокуратурата да докаже безусловно, че именно ти си извършителя е нищожна. А вероятността да се отървеш без наказание огромна.

Ако искаш, пак ме обвини че съм демагог. Но няма да си оставя детето сирак ,при жив баща, само защото някой е влязъл да ме краде.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от vencii
    Юри,чест ви прави с Матеев че че признавате притежанието на оръжие и гласуването с "не" От морална гледна точка обаче нямате право да гласувате с "не" Мнението ти е чиста демагогия и толкова си се загрижил за другите че чак решаваш от тяхно име кое е добро за тях-обидно е. Ще излезе че хората които са гласували с "не" масово имат оръжие.
    Докато нямах оръжие - мечтаех за него така, както и вие сега мечтаете. Когато се сдобих и го донесох у дома, моментално ме обля студена пот. Сина ми беше на 4-5 годинки и нищо в къщи не можеше да бъде скрито от него. Въпрос на време беше да се докопа до пистолета и след това бог знае какво щеше да се случи. Заключих пистолета в касата и започнах да търся къде да скрия ключа. И чак тогава осъзнах, че няма скришно място, което сина ми да не го намери. Още повече той знаеше за пистолета и знаеше че някъде има скрит ключ. Колкото повече му приказвах колко е опасна тази играчка, толкова повече той се амбицираше да търси ключа.

Та изкарахме известно време така на тръни и най-накрая ми писна и оставих ключа за домашната каса в касата в офиса и така си отрязах собствения път за бързо вадене на оръжие в случай на нужда. И в един момент наистина човек си задава въпроса "За какво ми е оръжие, след като не мога да го извадя бързо в случай на нужда?" или пък "Какво да изхвърля от къщата - сина си или оръжието?". Да, ама оръжието не може да бъде изхвърлено, защото по закон трябва да стои в каса в адреса по местоживеене.

Та такива ми ти работи - помислете си и на тази тематика. Между другото носих го пистолета известно време с мене си, защото имах мерак. Този мерак обаче бързо бързо изчезна, защото пистолета ми създаваше много проблеми. Например големи горещини, а аз се потя в костюм, защото нямам право по закон да се съблека (носенето трябва да е прикрито). Не мога да тръгна по къси гащи и риза с къс ръкав пак заради този пистолет. Отиваш на басейн - стоиш облечен. Отиваш на гости - не можеш да се разпуснеш и да махнеш пистолета, защото знаеш ли кой пияница ще го докопа. Започнах да го нося само в колата, но като се сетих че много лесно може някой да го открадне и да направи престъпление с него и аз да опера пешкира - много бързо се отказах да го оставям в колата.

И така лека полека случаите, в които вадех пистолета за носене ставаха все по-малко и по-малко и в един момент осъзнах, че не съм го вадил цяла година. И така до ден днешен - вадя го само когато ходя на проверка в служба КОС или когато ходя на лов, за да постреляме с него из гората. Но и това с лова ми омръзна.

Та това е. Пистолета си лежи в касата и така ще е следващите 100 години и към днешна дата единственото разумно нещо, заради което го държа, е именно ако отново настанат някакви размирици, анархия или война - тогава и само тогава ще го извадя и ще го нося.

С две думи - едно оръжие създава много повече проблеми, отколкото може да разреши. На практика аз осъзнах, че в днешното общество не съществува ситуация, която би ме накарала да извадя оръжие и да стрелям по човек.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Преди малко гласувах с НЕ . Няма как да гласувам с ДА при толкова изперкал и изперкващ народ наоколо. Иначе от около 12 години имам лично КНО, което си стои предимно в касата. Предпочитам на достъпно място да има я някой винкел, я някоя щанга или пехотна лопатка и най-вече да предвиждам развитието на събитията. Другото е както са го писали Матеев и Юри преди мен, няма смисъл да ги повтарям.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Аз съм против свободната продажба на оръжие. Хората създават или разрешават проблемите, а не оръжията. Имах служебен пистолет, имаше период в който ме задължаваха да го нося със себе си. Аз го държах в касата. Наказаха ме. Аз пак го държах в касата. После ни девоенизираха, и веднага върнах пистолета на оръжейника. Няколко колеги се самопростреляха. Тъжна история. Имаше една поговорка, че и празен пистолет може да гръмне.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    Венци, ако хвана крадец в дома си, ще му счупя врата и ще го изхвърля на улицата. Но никога и при никакви обстоятелства няма да ползвам личното си оръжие.
    Между другото с него се сдобих, само за да си получавам заплатата, но това е друга тема.

Убийството на човек, независимо по какъв начин е извършено е еднакво тежко криминално престъпление. Ако го направиш с личното си оръжие, ще получиш максимално предвидено от закона наказание. Защото много лесно и безусловно ще се докаже, че точно ти си извършителя. Ако го направиш с дървения кол (примерно), вероятността, прокуратурата да докаже безусловно, че именно ти си извършителя е нищожна. А вероятността да се отървеш без наказание огромна.

Ако искаш, пак ме обвини че съм демагог. Но няма да си оставя детето сирак ,при жив баща, само защото някой е влязъл да ме краде.
    Юри, ще влезеш в затвора защото законите ни са тъпи и не защитават частната собственост. Ако закона защитава мен, а не престъпника, честно ти казвам влезе ли някой да ме краде няма да се замисля да го пратя във вените ловни полета. Толкова ненавиждам крадците, че няма да ми е жал ни за миг. Няколко пъти вече са влизали в дома ми и повярвай ми няма по-отвратително чувство от това. Това са болни и изкривени мозъци и обществото няма да загуби от липсата им. Да не говорим, че в масовата си част са онези паразити мангалите...

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов
    Юри, ще влезеш в затвора защото законите ни са тъпи и не защитават частната собственост.
    те за това става въпрос и той не може да се реши чрез оръжията.

Просто, като се замисля и сега да пребиеш крадец, като нищо ще го отнесеш ти - представям си каква каша ще е, ако се разрешат оръжията и недай си боже, гръмнеш някого ......

п.п. Опиц на колко го осъдиха?
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •