КЪДЕ ГРЕША ???
или друго подходящо заглавие за тази тема е
МОЖЕ ЛИ СЛОЖНОТО В ПЧЕЛАРСТВОТО СИЛНО ДА СЕ УПРОСТИ ???
Както всички вече знаете, аз съм новобранец в пчеларството, и като такъв сигурно има доста неща, които все още не ги знам. Това е лошата страна на въпроса. Живот и здраве - постепенно ще натрупам опит. Това незнание обаче си има и своите ПОЛОЖИТЕЛНИ ЧЕРТИ, а те са, че мозъкът ми все още не е обременен с предразсъдъци, и все още е в състояние безпристрастно да анализира действителната ситуация с проблемите в пчеларството.
Когато човек започне с подробности да навлиза в дадена материя, той неминуемо започва да се сблъсква с вече наложени догми, че това се прави едикак си, и това е единственият правилен начин. Тези догми замъгляват трезвата преценка на ситуацията и много често се случва някой друг необременен с тези догми да изгенерира безценна идея за нещо, с което другите се се мъчили дълги години.
Та искам да кажа, че не е редно да се подиграваме на идеите на незнаещите. Те може да са детски и по своемо наивни, но със сигурност притежават ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА и понякога могат да ни отворят очите за неща, в които сме се заблуждавали с години.