Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 37 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 362
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Simedtrade
    .......
    Хубаво беше да се чуе и "другата" страна!
    Поздравления за смелостта wink;
    И не знам защо, при положение че не съм присъствал, ама съм съгласен с Simedtrade на 100%.

Всяка година чета подобни коментари и стигам до извода, че ако ми трябва нещо, мога да го намеря и договоря през интернет, отколкото на организиран "битак", като в Плевен.... или в районните магазинчета!

Наблюдател
    Регистриран
    14.02.2011

МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ- "ПЛЕВЕН "

А от тези всичките наредени на щандовете някой да е издал поне една касова бележка ?????????? Това си беше жив битак.Но докато там можеш да се пазариш тук тази година всичко бе на цени като за програми
    Ако вярваш на всичко,което четеш,по-добре не чети

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2012
    Моят касов апарат беше там, но признавам, изобщо не са го включвали...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Хубавото на програмите....и програмистите е, че винаги можеш да договориш нещо зад тях wink;

Иначе целта на изложенията не са да представят по-евтини стоки, а нововъведения в даден бранш!
    За съжаление, в пчеларството топлата вода е открита отдавна и сега подобни сбирки са си най-обикновен базар!

Според мен подобни неща не трябва да се рекламират като изложения, а като пролетен или есенен базар(търговия на открито, тържище), т.е. времето когато пчеларите не са толкова заети и могат да си напазаруват неща с отстъпка. Демек,базара да е за потребителите, а производителите, освен, че трябва да се бръкнат за плащане на щандове, трябва и да свалят цени, за да може да направят оборот, което ме връща на мисълта на Simedtrade :

ТОВА СЪБИТИЕ Е НАПРАВЕНО ЗА ГОЛЯМА ФИНАНСОВА ИЗГОДА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ
    ...иначе казано, отново никой не мисли за пчеларския бранш, а някой гледа изгодата, чрез дългогодишната реклама.......

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    До колегата който е изложител.
    Как мислите щеше да е по-добре за вас, да се срещнете лично и с помощта на още двама сигурни ваши служителя с по 50 човека на ден и да им отделите по 10-тина минути личен контакт или да раздадете 5000 визитки?
    Аз пръв повдигнах тона на недоволство, но не искам да ме разбирате грешно. Нека си има търговия на отделен базар, който е част от изложението ама това в момента си е ......
    Мислейки си по въпроса достигам до заключението, че може да се направи алтернативно изложение на открито през август и акцента, който да привлича да е договаряне за изкупуване на мед,прашец и т.н.

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Няма нищо лошо в това, да има базар и да се продава.Отделно от това, да има добре организирана съпътстваща програма, с лекции, с дискусии.Няма как да бъде само изложение, на което да не се продава, а само да се гледа и договаря.Дори и на Панаира в Пловдив не е така.
    Не разбирам тези които се нахвърлиха към критикуващите начина на организация.Нашите критики са градивни, смятаме, че е полезно и необходимо да го има това изложение, забележките ни са стремеж нещата да се подобрят.Явно нашата дискусия се следи и от изложителите.Те са хората, които могат да настояват пред организаторите, условията да се подобряват.Защото ако ние не сме доволни и посетителите намаляват, на кого ще предлагат своята продукция!?
    Не съм съгласен и с тезата, че цените били по-високи от нормалното.Нещата които аз си купих, са на доста по добри цени от тези които се предлагат в магазините при нас.Да не говорим, че на едно място е събрано, всичко което се предлага за бранша.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Джентълмени, ще ме извините, но по принцип ден-два преди Зарезан съм хиперактивен.

Един въпрос към опортюнистите и после към всички останали. Последните няколко години някой от вас организирал ли е мероприятие с участие на хора? Да речем най-простото - Новогодишен банкет за 30-50-100 човека. Отговорилите с ДА, представете си че организирате мероприятие за 1000-10000-50000 човека, повечето от тях не се познават, а и вие не ги познавате. Бонев спомена две-три неща, които са само върхът на айсберга, даже на върха-връхната точка. Ще се радвам да чуя коментарите ви по темата, благодаря. Отговорилите с НЕ, радвайте се че има нещо създадено и да се надяваме, че някой друг ще направи нещо по-добро.
    Г-н Джентълмен, вие от отговорилите с ДА ли сте?

За да не отговарям на въпроса само с въпрос ще кажа от кои съм, но ми е интересно и другите от кои са.

Аз съм от тези с отговор ДА, много над новогодишен банкет на 100 човека и за една вечер, затова и си позволявам коментар. Не се изказвам или взимам участие по-теми в които нямам пряко наблюдение и опит.

Има много какво да се желае от това събитие, но да не се повтарям, изразил съм си мнението вече.

Щом подобен формат на сегашния получава интерес нямам нищо против да го има, но името не отговаря на събитието… Този бранш както всеки друг за да се развива качествено има нужда от събитие което ще отговаря на такова име.
    Топлата вода била открита… винаги има какво да привлече вниманието и да се открие дари и след топлата вода, още повече в България!

Интернет е едно а живия контакт съвсем друго. Общувам с доста хора и партньори през интернет и телефон, но няма какво да замести контакта на живо.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Да.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да ви попитам заслужава ли си да се иде на изложението, има ли какво да се види и да се купи?
    Тази година мисля да ходя, трябва ми малко инвентар (центрофуга, халеманови, ел.нож и.т.н.) ще може ли да си похарча парите или само ще се разходя!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Моят отговор е: категорично си струва. Събират се много фирми производители на пчеларско оборудване, инвентар, лекарства, кошери, рамки, храни, восъчни основи, лицензираните майкопроизводители и на отводки. Почти всички правят промоции и отстъпки(2013 - Прима Вет имаха значителна отстъпка при покупка в брой без фактура). В продължение на трите дни изложение се изнасят доста интересни лекции, както от наши научни работници, хора от бранша, така и лекции с международно участие, въпреки че от тази година всичко е качено в youtube, аз си присъствам и трите дни(гледам програмата на лекциите и си избирам на кои да съм в залата).

Страница 12 от 37 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •