Добър вечер пчелари, в крайна сметка виреят ли Еводийте в България, събират ли мед пчелите от нея, заел съм се в събота да насадя петнадесет дръвчета 50-60см височина на пчелина, ще ги поливам през лятото и дано се хванат и оцелеят![]()
Ами за мен този вид е непозна.. А добра вечер да е .. Форума са го превзели скамерите, явно няма администратори
![]()
Засадих 10-на преди 5-6 години. В момента са 3-5 метра високи и цъфтят много слабо, аз съм на 650 над.в-на. Много крехки клони, като падне снежец Ноември 30-40% от клоните се чупят, панеже листата не са опадали още.
От Кариоптерисът съм изненадан. Цъфти през Септември и е масово посещаван. Но е храст с до 1,5м.височина. Дори тези дни ще засадя нови 20 бр.
Дано съм помогнал с ориентирането?!
Аз си го вкоренявам във вода. Бързо пуска устойчиви коренчета, пикиране и разстеж.
Относно разсадник, провери във Павликени.
Успех
Мерси за съпорта, взех последните пет корена от Павликени, сега се чудя, ако ги насадя от страни на кошерите на около един метър от тях, дали ще стане проблем като дайдат и комшийските пчели на такава близост от прелките.
Еее на метър ще пречи и на теб. Храстът се разклонява на 60-90 см.от основното си стъбло. Септември и половината от Октомври е отрупан от цвят и пчели
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))