Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 55 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 542
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    Ще правиш бетонов кошер ли, един приятел пита де

Да е по стабилно,а и при тия наводнения да може да стане като саль...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от stefcho034 Виж публикацията
    Еха! Браво! Много е красив пчелина!

Това многокорпусни кошери ли са ? И някакви пластмасови изглеждат ?
    Благодаря, кошерите са полистиролни финландските.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Дъната с отвори ли са? А мрежичките спасяват ли от кълвачите?
    Дъната са изцяло мрежа. А другата мрежа срещу птици е 100 процента ефективна.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Нейните са на палети,но това което го казваш е вярно.След тоя твой пост знаеш ли колко млади колеги ще се замислят?
    Всъщност останаха няколко на палета, подменихме ги със самонивелиращи се стойки, мъжът ми си ги прави иги поциковаме, вече ще карат и след нас. Палетата, дори и боядисани и с филц под тях карат 3-4 години.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Сивия преди не бяхте ли на дървени кошери?И ако сте били ще ни споделиш от вашите наблюдения как презимуват и как пролет се развиват семействата в двата модела.
    Аз съм с Никотски и дървени.Разликата е огромна в полза на Никотския.
    Благодаря предварително.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    [QUOTE=jdrumev;169494]Сивия преди не бяхте ли на дървени кошери?.

Още от втората година имахме за проба и два финландски, споделяла съм и преди, че при силни семейства не виждам разлика, да развиват се по-бързо, но в един момент се изравняват, по-скоро лятото им е по-добре, а за мен лично най-големия плюс е функционалността на полистиролните като удобство и лекота, в сравнение с дървените. Всичко ляга много добре, от четири страни има удобни вкопани дръжки, зимата също е добре, но ако семействата са силни няма осезаема разлика.

Потребител
    Регистриран
    07.05.2020
    Пчеларски район
    село Спахиево

Честит празник пчелари! С пожелания да за една по-успешна и плодородна година! Ето и моите нови попълнения за 2021-ва година. Не съм очарован от цена/качество, но това беше най-доброто, на което попаднах в региона. Предстой да бъдат боядисани с боя за кошери на GBC(не им правя реклама, но съм много доволен от резултата за текущите два) Заявих и 2 отводки за май месец, но човека си е доста натоварен и не знам дали ще ме огрее, та може да се наложи от по-далече да търся, ама здраве да е

Целта ми е тази година да са 4-5 кошерите, пък и повече да станат, няма как да не им се радвам.

Поздрави!
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри kosheri.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Честит празник пчелари! С пожелания да за една по-успешна и плодородна година! Ето и моите нови попълнения за 2021-ва година. Не съм очарован от цена/качество, но това беше най-доброто, на което попаднах в региона. Предстой да бъдат боядисани с боя за кошери на GBC(не им правя реклама, но съм много доволен от резултата за текущите два) Заявих и 2 отводки за май месец, но човека си е доста натоварен и не знам дали ще ме огрее, та може да се наложи от по-далече да търся, ама здраве да е

Целта ми е тази година да са 4-5 кошерите, пък и повече да станат, няма как да не им се радвам.

Поздрави!
    Успех и със здраве да си ги ползваш! Колко плати за тия сандъци, ако не е тайна разбира се?

Потребител
    Регистриран
    07.05.2020
    Пчеларски район
    село Спахиево
    Благодаря! Не е тайна, разбира се! Тука няма тайни, ако искаме да си помагаме!

Само да не ме укорите много - тия сандъци ми ги продадоха на 95 лв. парчето, 33 мм дебелина и плътно неподвижно дъно. Има метални шини за рамките и табла за хранилките. Някъде във Велинград ги били произвеждали, аз ги купих от Хасково.
    Имат много чворове и като цяло има доста несъвършенства по изработката.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Благодаря! Не е тайна, разбира се! Тука няма тайни, ако искаме да си помагаме!

Само да не ме укорите много - тия сандъци ми ги продадоха на 95 лв. парчето, 33 мм дебелина и плътно неподвижно дъно. Има метални шини за рамките и табла за хранилките. Някъде във Велинград ги били произвеждали, аз ги купих от Хасково.
    Имат много чворове и като цяло има доста несъвършенства по изработката.
    Е, по принцип, този, който дава парите винаги намира кусури. Не се коси. С времето ще се усъвършенстваш и насочиш какво и как да търсиш. Напълни ги и иззими всите.

Страница 19 от 55 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •