ЛР са много по лесни за работа и са с много повече възможности. Нищо сложно няма
ЛР са много по лесни за работа и са с много повече възможности. Нищо сложно няма
Прав си!Затова преди 15 години тотално смених системата,но има един проблем за да не изглежда всичко перфектно-много са тежки! Не знам докога ще карам така но имам вече резервен вариант...Първоначално публикувано от donboneti
много хора ми казват че са по лесни, ама като гледам какви процедури пишете и ми щръква косата.Може би, се подвеждам че са сложни по това че ги описвате доста изчерпателно.Тва за тежината е проблем за мен, след катастрофата и с тоя потрошен крак... Имам забрана за тежки натоварвания, за години напред sadsmile; sadsmile; sadsmile; sadsmile; Ама живот и здраве да еПървоначално публикувано от nikberk
![]()
много ми писаха в Фейсбук как да си оправя търтовка та начините бяха |.Гладна 2 дена ||.Стръскване на 50~100м |||.Държане на тъмно пробвах всичко и сега вече си я оправих след един месец блъскане на главата пробвах вариант | държах я гладна 5 дена придадах пита с пило и на следващият ден питата е чиста и яйце няма ... ||. Стръсках я първо на 50 метра пак дадох пита.. изядоха ги след тва я стръсках на 150 метра пак яйца нямаше и така стана похабих 3 пити с прясно пило |||. Казаха ми да я държа на тъмно за 12~24 часа държах я 31 пак похабих питата накрая се ядосах стръсках ги на 60 70 м махнах питите държах я гладна 10 дена махах всеки далак всеки ден държах я на тъмно ден и половина и нищо още една пита загубено пило.. звъннах на дядо ми и той вика тва са пълни глупости... И ето го начина по който си я оправих ~ Разместих търтовката на мястото на един силен кошер в 13:41 (трябва да се измести по обед) и стана налитане там където беше търтовката охраната уби пчелите още на входа и не можаха да стигнат до майката а където беше силният кошер връщащи те се от паша пчели убиха търтовката и стана едно голямо меле на следващият ден видях по една шепа пчели по земята и придавах една пита с пило след 24 часа отидох и проверих дали е станало нещо бях и взел горелката отчаях се от него (се пак е била месец месец и половина търтовка) и кво да видя зели се да градят маточници днес отварям всичко е 6 има зрели маточници взех питата и си направих отводка като придавах на бившата търтовка оплодена майка така че тези глупости с седенето на гладно и тем подобни са митове най добре става с налитане![]()
доста хора сигурно биха казали а то работи то туй то унуй налитането е най сигурният начин поне за мен
дано да съм помогнал на някй или да помогна
![]()
Само не разбрах, кой си държал гладен!? Трудно ми е да си представя, че сред всички пчели си намерил, коя е търтовката :D
"Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.
не всички пчели държах гладни и не не съм я намерил като налетяха те сами си я убиха![]()
Чарли Шийн какво става с търтовката, майката оплоди ли се
еми минаха около 4 дена немисля че се е оплодила още като се върна от италия ще видя
Грозна гледка..... Нека по-опитните да кажат, но вероятно става въпрос за майка търтовка.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))