Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 456 от 496 ПърваПърва ... 356406446454455456457458466 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,551 до 4,560 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Направо ги съсипа, още не могат да се опомнят

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Познавам "колега", който купува на 4лв. няколко стотин килограма и го продава на 12лв. Пчели гледа само за отводки, за продажба. Мед не вади. Пчелинът служи за легитимация на продавания мед. На него му излиза сметката.Така твърди.Вярвам му!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Никой не попита какъв е медът! Слъчоглед, рапица или ...

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Познавам "колега", който купува на 4лв. няколко стотин килограма и го продава на 12лв. Пчели гледа само за отводки, за продажба. Мед не вади. Пчелинът служи за легитимация на продавания мед. На него му излиза сметката.Така твърди.Вярвам му!
    И тук при нас се появява един фокусник. От пиле мляко продава и след това изчезва.....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Да се продава мед на 12лв. килото си е висш пилотаж според мен, щом успява колегата - евала, значи е добър търговец....а за продажбата на отводки/пчели, още на втората година стоплих, че най-много файда има в пчеларството да се продават пчели/отводки...мед да се добива/вади си е голяма хамалогия и неблагодарна работа, особено при тия символичните цени....въпросът е в пазара за отводки - на кого???

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Да се продава мед на 12лв. килото си е висш пилотаж според мен
    За качествен чист мед тая цена е ниска,но като гледам колегите как използват тубата от 11л може би и 4лв/кг са много.Добре ,че потребителите не си търсят правата иначе не само Проф.ами и повечето от нас ще са в Белене.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да се продава мед на 12лв. килото си е висш пилотаж според мен, щом успява колегата - евала, значи е добър търговец....а за продажбата на отводки/пчели, още на втората година стоплих, че най-много файда има в пчеларството да се продават пчели/отводки...мед да се добива/вади си е голяма хамалогия и неблагодарна работа, особено при тия символичните цени....въпросът е в пазара за отводки - на кого???
    Продажбата на мед на висока цена не е толкова трудно когато почти всички го продават на почти еднаква цена. Висш пилотаж е когато някои/повечето го продават на 4, то ти да го продаваш на 10 или 12 лв. Но и това си има положителната страна. Какво отговарям аз на въпроса - но той го дава на 8, а ти на 10лв.? Отговора ми е: - при мен ще се минеш с 2 лв., а там с 8 лв. За да сваля толкова цената, нещо не е чиста работата.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Продажбата на мед на висока цена не е толкова трудно когато почти всички го продават на почти еднаква цена. Висш пилотаж е когато някои/повечето го продават на 4, то ти да го продаваш на 10 или 12 лв. Но и това си има положителната страна. Какво отговарям аз на въпроса - но той го дава на 8, а ти на 10лв.? Отговора ми е: - при мен ще се минеш с 2 лв., а там с 8 лв. За да сваля толкова цената, нещо не е чиста работата.
    По горе, писах какъв е меда!? Колега пчелар добиващ акация и билков, го продава в работата си на 10лв. Някак му колежка, си купила от морето, на връщане мед тенекия или повече не съм сигурен, на 4лв. Пуснала го в завода на 7лв. Той бил обвинен за печалбар и мошеник. Но като си похапна ли от меда, от морето! Той не бил това, което купува ли от него! Сега дори, медът му свършва по бързо от преди!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    По горе, писах какъв е меда!? Колега пчелар добиващ акация и билков, го продава в работата си на 10лв. Някак му колежка, си купила от морето, на връщане мед тенекия или повече не съм сигурен, на 4лв. Пуснала го в завода на 7лв. Той бил обвинен за печалбар и мошеник. Но като си похапна ли от меда, от морето! Той не бил това, което купува ли от него! Сега дори, медът му свършва по бързо от преди!
    Така е. За момента печелиш, но след това губиш в пъти повече. Затова на колеги които продават на постоянна висока цена, но стоят с качеството си и името си печелят. А такива тарикати са само една моментна спънка, която всички сме срещали и ще срещаме.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Това и аз съм си го мислил за колегите дето им остава много мед, не може ли излишният да го обръщат в отводки/пчели и восък. Добре би било! Ама има ли пазар? Хайде за восъка може и да има, но за отводките/пчелите май положението е като с меда, производители много, клиенти липсват...

Страница 456 от 496 ПърваПърва ... 356406446454455456457458466 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •