Б 401- ефективни хищни микроорганизми, които папкат наследниците на молеца. Разрежда се с вода и се пулверизира върху рамките.
Мравчена киселина- рамките се подреждат в съответните корпуси на комин. В най- горния се поставят изпарители, чаши, или други съдове, в които е удобно да се налива мравчената киселина. Не е зле ако помещението, в което ще се съхраняват има възможност да проникнат мишки или плъхове, да се постави отрова.
Съхранение на комин с някакави гюрлюци между корпусите. Орехови шуми или други. Според мен и без тях,но ако въздуха циркулира свободно между рамките и корпусите, молеца не се чувства подобаващо.
И накрая начина който ми е на сърце. Магазините или медовите корпуси съхранявам над, или под плодниците. Например, ако кошера е старо ДБ оставям магазина върху семейството. Понякога с преграда между тях, понякога без. Става сезален чувал например, който от едната страна не покрива плътно семейството. Но никога памучни материи.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Б-401 вредно ли е за пчелите и разрешавали се ако си БИО?
Обади се на производителя и го попитай.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Остави магазините така, те ще си свалят меда и без да го центрофугираш. Още повече, че е отворен меда. Ако има запечатен може само да го надраскаш.
П.П. Едно съм забелязал при пчелите- Август и Септември не стават бързо нещата. Виж Април и Май е друга работата. Ето например меда от маломедните пити в магазините. Април-Май тоя мед ще го пренесат за 3-5 дни. Ама сега може да го влачат и 2 седмици. А ние се чудим кво става и ни иска пилото да „хвърчи“ и кошера да прелива от пчели. И аз имам тук едни по-слабички и зад преградната им слагам разпечатена магазинна пита ама я пренасят за 10-15 дни...
Само последното не ми харесва което го правиш в тоя момен.Аз не бих слагал мед за подхранване точно сега.А и тая рамка ако нея прибереш може да ти изиграе лоша шега зимата.
Сега не слагам нищо. Август Слагах. Вече приключих. Само ми остава третиране като свърши пилото. Ааа ще сипя няколко (3-4) хранилки на един кошер дето си изведе майка в началото на Септември. Днес го погледнах набързо, осеменила е 4 пити ЛР и вече има запечатено. Ще му бутна няколко кила сироп и тва е.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))