Здравейте!
Търся да закупя семенца от лофант.
Ако някой има и иска да ми прати, ще се радвам на ЛС.
Благодаря!
Здравейте!
Търся да закупя семенца от лофант.
Ако някой има и иска да ми прати, ще се радвам на ЛС.
Благодаря!
Ако мислиш да засаждаш да знаеш че е късно вече.Расада се прави края на Февруари.Моя съвет е накой колега а може и аз да ти изпратим разсад.
Аз имам над 500 гр семена. Ако някой иска 0897 35 09 05. За малки количества.. 5гр-5 лв. За големи количества или цялото можем да се разберем...![]()
http://prikachi.com/images/924/9091924R.jpg
Бързо дръпна тия дни,изпревари разсада.
Здравейте аз продавам семе 5 гр. е 5 лева и разсад имам около 20 чашки готов за садене на земята цената му за чашка е 1 лев ,ако все още търсете,и лилав бял са смесен
Знам, че е малко късно, но в началото на юли засадих 30 стръкчета лофант, най-силните бяха високи по около 20тина сантиметра. Сега тези растения са на ~50см, има и по-малки, но основно са толкова. Нежни сa, с крехки стебла. Ще успеят ли да се развият достатъчно, за да презимуват? Дали, когато хване студ, да им направя малко парниче?
Преди години се занимавах с отглеждане на лофант. При ранно засаждане през пролетта, края на април, до есента ставаха високи, цъфтяха и прецъфтяваха, даваха семена. През зимата, надземната им част измръзваха и загиваха. Напролет, от корените избиваха нови издънки, които порастваха и цъфтяха отново, но с по-малка сила, в сравнение с първата година. Някои растения загиваха през зимата и на поникваха отново. Надземната част ще загине през зимата неизбежно. Мисли, дали можеш да помогнеш на корените да не загинат през зимата.
След като прецъфти и събера семената аз изрязвам стеблата.Листата за чай,а стеблата ги използвам против молец.Не трябва също да се забравя,че лофанта е двугодишно разстение.
Третата година не е така силно разстението
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))