Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 374 от 677 ПърваПърва ... 274324364372373374375376384424474 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,731 до 3,740 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Винаги съм се чудил от къде идват тия 10 рамкови рояци при мен.След видяното вече знам./шегувам се/
    Може и от тук да дойде

Това е един друг експеримент който остана с неясен край (резултат) ама за него друг път. Само ще кажа че в сандъчето са две семейства и една трета от обема е зает от хранилка
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 20170626_060858.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Малка ти е висулката.При мен бяха изградили и 3 далачета под капанчето.18дневен рояк е вече с 10 рамки пило.Довечера ще покажа клипа за не верващите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    tarty, като гледам и виждам какъв е деня и на двете снимки, като гледам прелките, като гледам тревата пред тях, като гледам колко пчели излизат от кошерите и си мисля, че си ги сложил тези корпуси само да се подпираш. Ако този кошер е пълен както ми говориш, в този слънчев ден пред него трябва да има 3 /три/ метра опашка.
    Прав си, само се подпирам на тях. Да не забравяме все пак, че ги продавам и трябва да си правя реклама.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Слънчогледа дотук се отчете повече от добре. Три поредни дни вадих и към момента средния добив от него е над 30 кг от семейство. Останаха още 17-18 кошера които ще преслушам тези дни, най-вероятно в четвъртък. Иначе въпреки, че преди седмица цъфнаха още два блока на около 2 км от пчелина, летежа и приноса спаднаха значително. Дано след някой ден да превали отново.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Слънчогледа дотук се отчете повече от добре. Три поредни дни вадих и към момента средния добив от него е над 30 кг от семейство. Останаха още 17-18 кошера които ще преслушам тези дни, най-вероятно в четвъртък. Иначе въпреки, че преди седмица цъфнаха още два блока на около 2 км от пчелина, летежа и приноса спаднаха значително. Дано след някой ден да превали отново.
    И при мен положението е почти същото. Но още не съм въртял сериозно, само охлабих семействата малко. Може би ще е по малко добива, но съм + 2 отводки напред от семейство. Август ще въртя всичко на веднъж и приключвам годината.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И при мен положението е почти същото. Но още не съм въртял сериозно, само охлабих семействата малко. Може би ще е по малко добива, но съм + 2 отводки напред от семейство. Август ще въртя всичко на веднъж и приключвам годината.
    Ти не си ли на морето?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ти не си ли на морето?
    На планина

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Дано да си им дал достатъчно обем за работа, защото може да изгубиш част от добива. Като гледам при мен тези които ги имах за по-слаби и оставих на 2 корпуса запечатаха втори от летва до летва, а някои дори блокираха маиките в първи. За следващата година ще вкарам допълнително по един магазин за по-голяма гъвкавост при пашите и според развитието на семействата.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Дано да си им дал достатъчно обем за работа, защото може да изгубиш част от добива. Като гледам при мен тези които ги имах за по-слаби и оставих на 2 корпуса запечатаха втори от летва до летва, а някои дори блокираха маиките в първи. За следващата година ще вкарам допълнително по един магазин за по-голяма гъвкавост при пашите и според развитието на семействата.
    Преди да замина наредих всичкият инвентар до последната рамка, не вярвам да го напълнят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Ще въртиш август.....?
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Страница 374 от 677 ПърваПърва ... 274324364372373374375376384424474 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •