Знаех си, че само пчелар от Свищов може да хвърли свещева светлина върху названието на свищОвите маточници. wink;
Знаех си, че само пчелар от Свищов може да хвърли свещева светлина върху названието на свищОвите маточници. wink;
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
Покорно благодаря, Цезарю ! Не претендирам за изчерпателност по темата, така че ако разбереш още нещо, споделяй. Sic transit gloria mundi. За да спазя правилата, превеждам : Така преминава световната слава .
Здравейте!днес се сблъсках с нещо странно.едно семейство без майка което бях преглеждал преди седмица и днес имах намерение да обеденя с друго.ми направи впечатление че част от пчелите бяха се струпали на едно малко кълбо.разбутах ги и отдолу се показа майката,която тръгна като обезумяла да бяга по питата.не ми е много ясно какво става.защо са я натиснали пчелите.нямаше никъде снесено,нито видях някакъв пресен маточник от който да е излязла.помислих си че е прясно излпена майка но не видях никъде маточник,а майката е млада,не е стара.някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
Здравйте колеги .
Сега сигорно ще ми се смеете много .
Преди 20 дена вместо да изхварля кащон от памперс на детето :D сложих му вътре една рамка малка с пита нова и го запечатих кашона с тиксо с една дума направих го като кошер без да има една пчела :D и го сложих варху дръвче от слива и преди 10 дена беше паднал от вятъра и взех го и го сложих пак и го вързах да не пада :D и вчера пак отивам да видя тоя кашон дали си стои там изобщо :D и кво да видя целия кашон е пълно с пчели бях му сложил около 200 гр мед само от тук нататак какво трябва да правя с тоя кашон с тия пчели помагайте ми .
Първи април мина.
Изчакваш да си пренесат меда и да освободят кашона.
Да но как колега да взема кашона да сложа вътре в някой нов кошер ли :D ако имаш скйп даи молятисе да ми обесиш там по подробно
Кашона е нападнат от пчелите заради меда. Те идват да "крадат", не да се заселват. :D
Това, че няма пчелари, съвсем не означава, че няма пчели. wink;
и кво викаш както са си дошли и така щеси тръгнат тия пчели
Именно какво опапат каквото има. А както казва колегата yuri това че незнаеш да има пчелари незначи че няма пчели. Ония ден гледах клипче на колега как хваща рой на терасата си в комплекс Лазур в Бургас с помоща на примамка Пророй.
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))