Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 209 от 807 ПърваПърва ... 109159199207208209210211219259309709 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,081 до 2,090 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    TSC 1 даде верен отговор .

Колега Атанасов , кога му се ей.ба на всичко не чакай правилен отговор .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И кои според теб са били елита и богопомазаните? Принадения продукт от всички стопански дейности в ТКЗС си оставашя в тях - една част се влагаше в нови неща, друга се изплащаше на хората след приключване на стопанската година и плащането на данъците към държавата.
    От кога селата са на този хал? Отговори на този въпрос и ще ти отговоря и защо.
    Е, и това ли ще отречеш. Искаш да кажеш, че всички бяхме равни и при соца нямаше елит. Тук никой няма да ти повярва. Имаше и този елит не се оформяше и определяше по знания и умения а по партийна принадлежност и преданост. Повечето такива, като теб, ако не им пишеше в биографията : бедно селско момче с дядо- ятак, още щяха да пасат овцете на село, а не да ходят по София. Не искам да те обидя, но така беше. Както и да се въртиш, аз съм ти съвременник и мен не можеш да ме излъжеш, за живота преди 89г.

пп.За селата :пуснаха ток и вода и това е за 45г. След 1960-65г.всичко отиваше да кърпи измислената индустрия и по селата работеха за жълти стотинки. Затова си останаха с кални улици, без канализация и безброй други благини имащи ги в града. Е , то няма толкова тъпи хора да стоят на село. Ти си примера : ако беше, като някое френско село, сега да си там, а не да се тровиш на стари години с мръсния Софийски въздух.
    Не се мъча да ти доказвам нищо и да споря с теб.Пиша единствено, някой от младите да научи част от историята ни.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Любопитен съм за каква помощ от вън пишеш. Ако имаш предвид империализма -Да . Имаше огромна конкуренция между двата лагера. По-успешният модел е ясен.

За избирането от народа, бях ти писал веднаж. Дали са ни изработили , за мен отговора е : ДА. Това обаче беше на 10.11.89г. От тогава народа сам избира съдбата си, без някой да го насилва. Ако в някой избор е сбъркал, то кой е виновен.
    Голямата част от схемите с изработването, дойдоха от вън. Какво му е разбирала главата на консомолеца от пирамиди, приватизации, валутен курс и т.н. Това , че народа е сбъркал е виновен този , който го е подвел . Не е задължително да знаеш , че те насилват в момента, но пък задължително го разбираш в последствие ! Я си спомни, какви бяха избирателите , колко от тях бяха информирани, и тогава ми задавай въпроси. Избират тези, който го правят демократично и информирано.

Тук за теб, Радо "Шишарката" за мен, Митьо "Пищова" останалите да си изберат по образ и подобие.

А ейго ей къде й още един "ГЛАС НАРОДЕН" https://www.youtube.com/watch?v=KF8kstx0dg4 с поздрав към схемаджиите!

Ама е тва дет го пишеш, ако го кажеш и насред мегдана, ша разбереш колко си прав !
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Не се мъча да ти доказвам нищо и да споря с теб.Пиша единствено, някой от младите да научи част от историята ни.
    Евала, подкрепям !
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Част от историята е, че на кръглата маса БСП и СДС се разбраха и поделиха власта. За президент стана Жельо Желев а власта е взе БСП, стиснаха си ръцете без да броят бюлетини. Има клип, който за двайсет и кусур години само два пъти го гледах по телевизията, като последния път бе преди десетина години. Тогава Жорж Ганчев стой отстрани и се подсмихваше на ставащото. Ако си мислите, че сега броят както трябва бюлетините жестоко се лъжете, всичко е пиар.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Голямата част от схемите с изработването, дойдоха от вън. Какво му е разбирала главата на консомолеца от пирамиди, приватизации, валутен курс и т.н. Това , че народа е сбъркал е виновен този , който го е подвел . Не е задължително да знаеш , че те насилват в момента, но пък задължително го разбираш в последствие ! Я си спомни, какви бяха избирателите , колко от тях бяха информирани, и тогава ми задавай въпроси. Избират тези, който го правят демократично и информирано.
    Има неща които не са точно така и се чудя дали още да пиша. Видно е , че стоварваш цялата вина на демокрацията, за теб това е мръсна дума.
    За "изработването" : имаше цял институт-на Лилов за разработване на стратегии, имаше ДС на подчинение на КГБ, имаше ДКМС. Нима мислиш, че всичките им кадри са се изпарили -ей така. Точно тези глупави за теб комсомолци , понесоха куфарчетата на Луканов и врътнаха мениджърската приватизация.
    пп. Сигурно приличам на дон Кихот. Има много материали, който има питанки, да чете, който не иска, може да псува и марсианците- па да му олекне.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Част от историята е, че на кръглата маса БСП и СДС се разбраха и поделиха власта. За президент стана Жельо Желев а власта е взе БСП, стиснаха си ръцете без да броят бюлетини. Има клип, който за двайсет и кусур години само два пъти го гледах по телевизията, като последния път бе преди десетина години. Тогава Жорж Ганчев стой отстрани и се подсмихваше на ставащото. Ако си мислите, че сега броят както трябва бюлетините жестоко се лъжете, всичко е пиар.
    За теб ще напиша още някой ред. Много елементарно разсъждение. БСП--СДС. Що не разровиш, да видиш кой е Желю Желев и кои са другарите в това СДС на кръглата маса. А и прочети за шпагата- Ж. Ганчев. Вижте героите и ще ви станат ясни много неща.
    пп. Помисли и за т.н. нежна революция. Голям смях, самите редови другари / които трепереха да не им търсят сметка за 9,09,44г./ казваха : тази власт с кръв сме я взели ,с кръв ще я дадем.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Баща ми е казвал, че истинските комунисти, който са вярвали в идеята са започнали да напускат партията от 1946-1948 год. Хвърляли са си партийните билети, защото са били потресени от действията на хората в партията и тогава започват да затриват тях, истинските кумунисти. Другото което е казвал е, че много от децата на тогавашните чорбаджийски са преминали във власта, защото са имали знания(били са начетени). В нашето село е имало овчар, природно здрав българин, не е искал да си дава овцете в ТКЗС, тогава 10-12 човека вечерта го причакват и го убиват по особенно жесток начин. На този който му е нанесъл убийствения удар, до трето поколение мъжете умират преди да навършат 40 год. Последния почина преди две години и не остави наследник.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Още малко история:http://agroplovdiv.bg/22610/13-%D0%B...E%D0%BB%D1%8F/

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2...82%D0%B2%D0%BE

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...86%D0%B8%D1%8F

Колкото ТКЗС беше кооперация /само на думи/ и просперираше само по черно-белите кинопрегледи, толкова и демокрацията ни е демокрация.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Още малко история:
    Колкото ТКЗС беше кооперация /само на думи/ и просперираше само по черно-белите кинопрегледи, толкова и демокрацията ни е демокрация.
    Дано някой отвори и прочете.
    Не можеш да ги сравняваш, едното е постигнато -насила, другото е свободен избор. И мен не ме кефи, но това избират хората.

Страница 209 от 807 ПърваПърва ... 109159199207208209210211219259309709 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •