Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 73 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 730
    Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    И на мен цена от 5,50-6.00 лв./кг на чист натурален пчелен мед на ДРЕБНО обявена от някой пчелари ми се струва крайно занижена и неразумна ама си мълча... то оня бъркоч в магазина струва повече за килограм....
    На мен пък ми е изгодно догодина да продавам отводки по 200 лв. и семейство по 800 лв. дори промоция ще направя по 799,99 лв. Само не мога да разбера какво ви интересува и защо толкова ви вълнува цената която някой е обявил. Да не сте съдружници/бизнес пратньори?

Това изгодното ,което споменавате,колега,не ми звучи като пазарна цена,а такава,която Ви устройва .Пуснете отводките и семействата на тази цени и после споменете тук колко сте продали.И аз искам да си пусна меда на по 15 лв. буркана ,защото ми е много изгодно,проблема е ,че никой няма да дойде при мен,защото пазара казва,че има доста от моя продукт на доста по-ниска цена.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    никой от държавната администрация не знае какво прави.
    е, то това попринцип си е така - а, в условия на безтегловнос(оставка) важи с двойна сила...

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Това изгодното ,което споменавате,колега,не ми звучи като пазарна цена,а такава,която Ви устройва .Пуснете отводките и семействата на тази цени и после споменете тук колко сте продали.И аз искам да си пусна меда на по 15 лв. буркана ,защото ми е много изгодно,проблема е ,че никой няма да дойде при мен,защото пазара казва,че има доста от моя продукт на доста по-ниска цена.
    Защо да не е пазарна цена?
    Всеки продавач обевява цена за своята стока. Аз съм обявил 200 лв., Иван - 150 лв., Петко - 120 лв., Асен - 100 лв., Митко - 80 лв. Всеки един си е направил сметката че тази цена му е изгодна и устройва. Клиента след като е прозвънил тези продавачи на базата цена - допълнителни условия или кой какво предлага за тези пари взима решение от кого да купи. Цената не винаги е определящ фактор много зависи какво и кога получаваш за тези пари.
    Например цената на Митко от 80 лв. е най-изгодна и срещу нея клиента получава 3 рамки в съндъче което той си носи но заради многото поръчки които Митко поел поръчката ще е готова не по-рано от 31 юли че дори и в начлото на август.
    Ако клиента е по НПП (а дори и да не е) въпроса е дали вече тази цена и тези допълнителни условия са изгодни или не. Защото примерно може да отиде при Петко за 120 лв. и където ще получи 4 рамки в картонена кутия на 1 юли или при Иван където срещу 150 лв. ще вземе 5 рамки в дървено съндъче към 20 май и т.н. ..... Да не забравяме и нещо друго което също влияе донякъде - репутацията и отношението на продавача...
    Така че всеки клиент сам си прави преценката кое му е най-изгодно като цена-условия. Има колеги които казват аз купувам/работя само с този продавач и не ме интересува че при другия е с 5-10 лв. по-евтино. ...

Същото е с меда защо да не е 15 лв./кг нищо че на пазара има и по 5 лв./кг Зависи какво предлагаш и как го предлагаш за тези 15 лв. Може и да не е много подходящ пример но има маратонки за 20 лв. има и за 200 лв. купуват се и едните и другите...

Това с което не мога се съглася обаче е търсенето на сметка или отчет от някого той какво и колко е продал и на каква цена. Дали е нарочно или не, но доста често се прави - "Искам като продадеш на тази цена да ми кажеш колко си продал". С цялото ми уважение, ама кога ми станахте ортаци за да ви се отчитам...?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Така е Боре, прав си! Но винаги има едно НО. Лошото при нас е, че не винаги цената отговаря на качеството. Всеки търси баланса м/у цената която може да си позволи и какво ще получи срещу нея.
    Затова и тук във форума трябва да се споделя, кой какво е получил и от кого. Някой ако се е "опарил", да сподели. Друг който е доволен, също. Така лоялните ще просперират, а не мошениците.
    Относно цената на меда, не ми е приятно когато предлагам на 10-12лв. да ми казват, че има на 5-6лв. Всеки си оценява продукцията, труда, и т.н. Както казва Матеев, всеки си има камбанарийка!

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Защо да не е пазарна цена? ..............?
    Ами държавата иска да има стандарт. Определени са параметри за това какво представлява една отводка, не знам дали е възможно човек да си купи отводки примерно на 2 рамки с майката и каква ще бъде цената за това. Нека кажат майкопроизводителите. Иначе пределните цени това са цените по които ще продават всички. Тоест това си беше един вид картелно споразумение между майкопроизводителите и държавата и всичко си е легално. На пазарна кономика тук дори и не намирисва.
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 02.12.2016 в 14:57. Причина: дълаг цитат

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Така е Боре, прав си! Но винаги има едно НО. Лошото при нас е, че не винаги цената отговаря на качеството. Всеки търси баланса м/у цената която може да си позволи и какво ще получи срещу нея.
    Затова и тук във форума трябва да се споделя, кой какво е получил и от кого. Някой ако се е "опарил", да сподели. Друг който е доволен, също. Така лоялните ще просперират, а не мошениците.
    Относно цената на меда, не ми е приятно когато предлагам на 10-12лв. да ми казват, че има на 5-6лв. Всеки си оценява продукцията, труда, и т.н. Както казва Матеев, всеки си има камбанарийка!

Поздрави, Г. Георгиев
    Принципно е така. Но има разлика в това да напишеш - Колеги купих си майки/отводки от ... и съм много доволен или не съм доволен защото... И вече останалите които се интересуват и прочетат да си преценят (например може да е по-скъпо сравнение с останалите предложения но 15-20 души са написали че са много доволни от покупката и ти вече да си прецениш дали може да си позволиш тази цена и колко бройки да вземеш или не можеш и отиваш при другия нищо че има и някой негативи които обаче си решил че може да преглътнеш или са поносими според теб) Съвсем различно е обаче да напишеш - Колеги аз тази година продадох 200 отводки по 200 лв. .... Това как ще прозвучи? А нали се сещаш и за коментарите под такъв пост които ще се появят...
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 03.12.2016 в 08:23.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    По гафа с 3-те оферти сега ще почистя всички стари мнения и ви моля повече нищо да не се пишете за това, защото ДФЗ чете форума. Четат го и от МЗХ и от службите. Така че внимавайте какво пишете.

Който е много любопитен какво всъщност се случи - да ми напише ЛС. В никакъв случай обаче не пишете нищо в публичното пространство.

И не си мислете, че аз и Кожухаров сме полудели, решавайки да си направим ХАРАКИРИ пред пчеларите с измислица, която ще се разобличи още на следващия ден. Голям скандал се разрази и си има обяснение, но не е за публичното пространство.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    ........
    Не разбирам какъв ти е проблема. Изискването за три оферти си го пишеше в наредбата много преди приема, а проекто наредбата я имаше тук във форума още пролетта. Ти не си чел и не си се ориентирал и сега специално за теб да удължат приема. Ти се и държиш арогантно спрямо Кожухаров който в случая за нищо не ти е виновен. Ако съм на мястото на Матеев щеше да си порязан веднага. Никой няма вина за твоята неинформираност и бавна реакция.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    ........
    Предупредих ви повече да не пишете по случая в публичното пространство. Толкова ли не можете да го разберете това?

ДФЗ НИКОГА не са правили компромиси с 3-те оферти и НИКОГА няма да направят. И ако случайно сте чули или видели нещо друго, значи сте сънували. Такова нещо не се е случвало, така че точка по въпроса.

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Предупредих ви повече да не пишете по случая в публичното пространство. Толкова ли не можете да го разберете това?

ДФЗ НИКОГА не са правили компромиси с 3-те оферти и НИКОГА няма да направят. И ако случайно сте чули или видели нещо друго, значи сте сънували. Такова нещо не се е случвало, така че точка по въпроса.

Най-нормално и културно излизане от положение.

Страница 47 от 73 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •