Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 50 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 491
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Още през май ви казах, че е крайно време да натиснем изкупвачите, и не получих нужната подкрепа. Все още не е късно. Можем да спрем министерството да иска тези безумни глупости доти и с едно писмо към министерството. В него ще опишем всички порочни практики на изкупвачите и ще дадем птедложения за ефективен контрол върху тях. За целта ни трябва сериозна подкрепа от пчеларите и някой лидер да поведе битката. Понеже тези условия за момента липсват ще правим каквото ни кажат.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ако някой се съгласи да ходим да се молим за удостоверения със сигурност ще бъде линчуван.
    Много хора ще хукнат за удостоверения, но не това ме притеснява, а фактът, че САМИТЕ ПРЕРАБОТВАТЕЛИ ЖЕЛАЯТ ДА ИЗДАВАТ ТАКИВА УДОСТОВЕРЕНИЯ. Ако не беше тази тяхна позиция, може би пчеларите имахме шанса да се преборим тази точка да отпадне. Да, ама преработвателите ИСКАТ да издават удостоверения, и се кълнат, че са създали необходимата организация всичко да бъде направено бързо и точно.

Това е много нелогично - защо преработвателите ще си създават излишни главоболия, за които никой няма да им каже браво. Освен ако ......... освен ако ТЕ ИМАТ НЯКАКВА ИЗГОДА ОТ ТОВА !!!!!!!! Например да си узаконят незаконно внесения Украински или Китайски мед. Идва например пчелар да се моли за удостоверение, и преработателя му казва "Абе ще ти напиша удостоверение за 1-2 тона и ти ще подпишеш, че наистина си ми го продал". За тебе ще има de minimis, а аз ще имам документ за официално изкупени големи количества БЪЛГАРСКИ МЕД. Не знам дали това наистина е така, но напоследък нещо ме гони параноята ..... Нали знаете - няма случайни неща в този живот. Всяко нещо си има първопричина, само където ние все още не я знаем каква е тя .....

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Добре де господин Матеев сега аз като не съм си продал меда и ми е на склад няма да имам право да участвам ли или ако продам 100кг или 10кг ще имам

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Това че имаш Договор за продаден мед с изкупвача (преработвателя) и той ти е взел меда и ти го е платил не означава ли на практика че меда ти е качествен... защо е нужно и удостоверение. В договора така или иначе си има клауза за окачествяването и взимането на проби...

Освен това всеки договор си има номер и т.н. защо трябва да се моля на търговеца да ми дава Удостоверение (и да почне да ме разиграва да му продам меда си иначе Удостоверение - йок. А и тоя филм сме го гледали преди години) не става ли представяш си копие от договора и от ДФЗ административно да изискват по номера на договора справка от съответната фирма изкупила ти мед. Нали са готови да издадат хиляди удостоверения за няколко дни. Или от ДФЗ може да се преработят ако пратят няколко емайла и после да четат изпратените данни от фирмата... пък и не е задължително нали има рискова група която минава проверка и тя се определя на произволен принцип по дадени критерии или пък ако се осъмнят в достоверността на даден догор да си направят бърза справка с фирмата ....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Веднага се сещам за поне 4-5 схеми, които ще се играят с този Де Минимис. Толкова са лесни за изпълнение, а тарикатите са толкова много, че е невъзможно да не се усетят за дупките.
    По този начин същите тези, които МЗХ иска да премахне, ще се окажат "пчеларите" с най-голяма изгода от помощите. В същото време, ще има коректни пчелари, които ще станат жертви на поредната наредбичка.
    Ако МЗХ иска да реши даден проблем, то е редно да се обърне към компетентните хора, а това са пчеларите, защото само един човек които е на нивата, знае къде са проблемите и какви са решенията.

Да си задържат помощите, аз пчели нямам!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Добре де господин Матеев сега аз като не съм си продал меда и ми е на склад няма да имам право да участвам ли или ако продам 100кг или 10кг ще имам
    По въпроса с продажбата на продукцията:
    1. Може да не е само мед, може да е прашец, пчелно млечице, майки, отводки, восък и въобще всеки един пчелен продукт. Важното е обаче да има някакъв документ.
    2. За период на продажбата се признават всички продажби както през миналата година, така и през настоящата.

Това са част от нещата, които се предлагаха и обсъждаха, но какво от тях ще залегне в утрешния текст - ами ще почакаме и ще го видим.

Между другото част от предложенията за опростяване бяха да не се казва каква точно е пчеларската продукция, а просто да се иска някакво документално доказателство за реализиран доход от минимум 40 лева на пчелно семейство. Дори поспорихме и се опитахме да запишем цифрата - минимум 30 лева. После обсъжданията залитнаха в друга посока и нищо конкретно не се прие.

Само стана ясно едно нещо, което беше изказано твърдо и ясно от Цветан Димитров - МЗХ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ХОБИ ПЧЕЛАРИТЕ, които си произвеждат мед и други продукти за лични цели или за продаване на приятели. Те нямат място като кандидати и няма да се допускат до нито една схема за подпомагане. МЗХ се инересува от БИЗНЕС ПЧЕЛАРИТЕ, които произвеждат и продават продукт за задоволяване на нуждите на пазара - вътрешен или външен.

Имаше дори предложение от моя страна да направим МАКСИМАЛНО ОПРОСТЯВАНЕ - пчеларя просто да подпише една декларация, в която да разпише каква продукция е продал и колко. Един вид всичко да бъде оставено на честната дума на пчеларя. Цветан Димитров ме попита каква ще е ползата на държавата от тези декларации, пък аз му казах, че ако не друго, поне държавата ще се сдобие с една доста реална статистика какво се случва във сектора. Това доведе до развеселяване на всички присъстващи, и до разведряване на обстановката, но нищо повече.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Много хора ще хукнат за удостоверения, но не това ме притеснява, а фактът, че САМИТЕ ПРЕРАБОТВАТЕЛИ ЖЕЛАЯТ ДА ИЗДАВАТ ТАКИВА УДОСТОВЕРЕНИЯ. Ако не беше тази тяхна позиция, може би пчеларите имахме шанса да се преборим тази точка да отпадне. Да, ама преработвателите ИСКАТ да издават удостоверения, и се кълнат, че са създали необходимата организация всичко да бъде направено бързо и точно.

Това е много нелогично - защо преработвателите ще си създават излишни главоболия, за които никой няма да им каже браво. Освен ако ......... освен ако ТЕ ИМАТ НЯКАКВА ИЗГОДА ОТ ТОВА !!!!!!!! Например да си узаконят незаконно внесения Украински или Китайски мед. Идва например пчелар да се моли за удостоверение, и преработателя му казва "Абе ще ти напиша удостоверение за 1-2 тона и ти ще подпишеш, че наистина си ми го продал". За тебе ще има de minimis, а аз ще имам документ за официално изкупени големи количества БЪЛГАРСКИ МЕД. Не знам дали това наистина е така, но напоследък нещо ме гони параноята ..... Нали знаете - няма случайни неща в този живот. Всяко нещо си има първопричина, само където ние все още не я знаем каква е тя .....
    Не те гони параноята... Те това го правят и сега... на много от по едрите производители миналогодишния мед стои в складовете и към него се прибави и тазгодишния т.е.няма договори за изкупени големи количества и ето ти чудесна възможност да се сдобият с набързо подписани договори за количествата мед от украйна.....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Е каква полза нали само 60% разходи ни признават от тия пари нали всеки пчелар ще си плати данъка то лесно може да се сметне колко от тия пари ще влезнат в хазната

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Както писа Дамян те изтровиха пчелите в южна българия сега и мед им искат да са продали това е поредната простотия
    Аз и преди съм писал тая помощ ако може да се да де на тия хорица дето още реват съм ЗА и с двете ръце.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Веднага се сещам за поне 4-5 схеми, които ще се играят с този Де Минимис. Толкова са лесни за изпълнение, а тарикатите са толкова много, че е невъзможно да не се усетят за дупките......
    То каквито и условия да се измислят, тарикатите винаги ще намерят начин да ги заобиколят. Лошото от цялата тази работа е, че както вече каза Ростислав - честните и почтенни пчелари пак ще бъдат онеправдани. Аз лично например може би няма да кандидатствам за de minimis, защото условията по него са унизителни за мене. Мене ме дразни лимита от 200 кошера. Нима пчеларите с над 200 кошера са по-малко пострадали от останалите? На какво основание се слага този лимит? И то точно на пчеларите, които ДАВАТ НАЙ-МНОГО ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА в абсолютна стойност.

Според мене държавата НАКАЗВА ЕДРИТЕ ПЧЕЛАРИ. Че и на всичкото отгоре не им дава правото да си надробят фермите на няколко по-дребни. Мене това силно ме обижда и унижава и съм готов да и тегля майната на тази държава и като Дамян да се върна в сивия сектор и навсякъде да разправям "аз нямам пчели ........ но мога да ти продам качествени майки и отводки, разбира се без документ".

Страница 16 от 50 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •