Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Какъв доход имате от 1 пчелно семейство? Колко ви струва 1 кг/мед

Гласували
115. Не можете да гласувате в тази анкета
  • до 100 лв. на семейство

48 41.74%
  • от 100 до 200 лв. на семейство

38 33.04%
  • от 200 до 300 лв. на семейство

12 10.43%
  • от 300 до 400 лв. на семейство

5 4.35%
  • от 400 до 500 лв. на семейство

0 0%
  • от 500 до 600 лв на семейство

0 0%
  • повече от 600 лв. на семейство

1 0.87%
  • под 1 лв./кг

6 5.22%
  • между 1 и 2 лв. / кг

12 10.43%
  • между 2 и 3 лв. /кг

11 9.57%
  • между 3 и 4 лв./ кг

11 9.57%
  • между 4 и 5 лв. /кг

12 10.43%
  • между 5 и 6 лв./кг

15 13.04%
  • над 6 лв./кг

25 21.74%
Отговори на анкетата
Страница 5 от 14 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 138
    Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Т.е. пчелите ви са далеч от болницата/санаториума и оттам са завишените транспортни разходи ? - това в кръга на шегата . Аз питам просто защото доста хора пишат " тази седмица не можах ... дано другата да ида да видя как са .. " . И после " ама труда много скъп ... " . Не знам , всеки неговата си знае - в Добруджа 40-50 кг мед от стационар ако не извадиш ( големи масиви рапица и слънчоглед , дървесни пояси с/у почвена ерозия и за снегозадържане от акация и гледичия главно , много лавандула последните години .... е , и много химия ) ... дано обещетението за болест да е високо .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от old_greyish Виж публикацията
    Т.е. пчелите ви са далеч от болницата/санаториума и оттам са завишените транспортни разходи ? - това в кръга на шегата . Аз питам просто защото доста хора пишат " тази седмица не можах ... дано другата да ида да видя как са .. " . И после " ама труда много скъп ... " . Не знам , всеки неговата си знае - в Добруджа 40-50 кг мед от стационар ако не извадиш ( големи масиви рапица и слънчоглед , дървесни пояси с/у почвена ерозия и за снегозадържане от акация и гледичия главно , много лавандула последните години .... е , и много химия ) ... дано обещетението за болест да е високо .
    Е както си е по закон.Откриха ми алергия,но заради тая програма 6,3 не ми се оставят.Кой бяга от лесни пари.
    А и дохода от пчелно семейство ми се вдига,малко ми спада себестойноста,но ще го преживея.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Лошо е да са ти тръпка а да си алергичен , не го пожелавам на никого - тук Ужилвания от пчели има хора които твърдят че се лекува . Аз слава богу не съм към момента алергичен , имам обаче алергия към европрограми , за 20г на село ( земеделие / животновъдство etc. ) не съм взел 1 лв ( и не ща ) по програма ( не субсидия) , и не мога да разбера как има хора които не могат да я вържат без такава . Моята сметка излиза , като вземе да не става ще я мисля .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Лошо е да са ти тръпка а да си алергичен , не го пожелавам на никого - тук Ужилвания от пчели има хора които твърдят че се лекува . Аз слава богу не съм към момента алергичен , имам обаче алергия към европрограми , за 20г на село ( земеделие / животновъдство etc. ) не съм взел 1 лв ( и не ща ) по програма ( не субсидия) , и не мога да разбера как има хора които не могат да я вържат без такава . Моята сметка излиза , като вземе да не става ще я мисля .

Знаеш ли какво казва мечо ПУХ?

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Колкото повече , толкова повече ? - не важи за парите, за съжаление . Повече мед - повече удоволствие от добре свършена работа , повече пари - повече проблеми .
    Отчетох и аз няколко поста повече спам + тон тафтология ама не сме на матура .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Колкото повече , толкова повече ? - не важи за парите, за съжаление . Повече мед - повече удоволствие от добре свършена работа , повече пари - повече проблеми .
    Отчетох и аз няколко поста повече спам + тон тафтология ама не сме на матура .

Аз матура не съм държал,че имах бал 15 трите години,но за парите не съм съгласен.С пари се прави всичко.

( не към Матеев а към всички ) - колко време отделяте седмично за пчелите/пчелина си ?
    Подробно описвано и засичано по часовник. Средно 4 часа годишно. Като в това време влиза всичко свързано с обслужването на кошера, включително ремонтни дейности и обтелване, основи и т.н. И още 10 пити по толкова време за четене, гледане на клипчета и филми.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Подробно описвано и засичано по часовник. Средно 4 часа годишно. Като в това време влиза всичко свързано с обслужването на кошера, включително ремонтни дейности и обтелване, основи и т.н. И още 10 пити по толкова време за четене, гледане на клипчета и филми.
    @Юрий,
    Ако публикуваш тук един подробен списък на всичките дейности, които се извършват в пчеларството, това би било безценна информация за анализ на себестойността и намиране на "тесните" места в целия процес. А защо не и идеи кое и как може да се оптимизира, за да се сведе себестойността до разумния минимум. Печалбата от всяка една дейност е разликата между цена и себестойност. Мисля, че за всички е пределно ясно, че на цените няма как пчеларите да влияят ефективно. Остава само да се оптимизира себестойността - като разходи за време, ръчен труд и материали.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Няма как да стане, защото аз не извършвам и половината от дейностите които извършват повечето от колегите. А относно моите записки, отдавна изгубих тефтера в който пишех, уви, вече и това не правя. Също така нямам и повечето от техните разходи, лекарства, третиране, хранене и мн.др.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Един прави едно, друг - друго. Има и много неща, които всички правят. Някой трябва да постави началото, а останалите да допълват. Тук не става дума за вложени часове в някакъв вид дейност, а като начало само за тяхното пълно описване по видове - на пчелина, в базата, за борба с вредителите, за обучение, за обмяна на опит, за транспорт и други помощни дейности. После с една или няколко анкети да се види кои от тях са най-трудоемки (като физически усилия), кои са най-времеемки, кои най-досадни поради еднообразност (тях човек винаги отлага или гледа да си ги съкрати) и т.н. Разбира се правенето на такъв списък или допълването му е въпрос на лично желание, но от тук трябва да се започне.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 5 от 14 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •