Като има някоя тема аз лично като знам нещо се старая да кажа нещо по смисъла на темата не да съветвам за образоване, с което да реализирам мнения за пълнежЧета постоянно, тъй като няма как сам да стигна до заключения натрупани със стотици години опит от много поколения хора, както и всеки друг. Та ще се радвам да споделиш нещо по въпроса конкретно някакви твои виждания. Да видим дали си толкоз възвисен информационно, както загатваш в постовете си. Казвам го с най-добри чувства.
Тъй де. Затова ти казвам да четеш за да станеш и ти информационно извисен, а и понатисни практиката, че с този единствен кошер който имаш и тази теория която постоянно ни впрягаш в размисли, просто някак не се връзва с това - някой да чете и след това да го снася наготово като породиста кокошка. И аз ти го казвам с добри чувства, че си трябва и труд малко. А и ти си прав до някъде. След като си тръгнал за "гъби", а тук във форума ги намираш - бери.![]()
Не е единствен! Пак каза невярна информация, според теб ако нямам практика и ако кошера не струва ще увеличавам ли бройката? Бе гъби не намирам искаше ми се да стане дискусия някой да каже виждане и аз да кажа съответно. Та не съм тръгнал за гъби.
Сам си правя кошерите , сам си гледам пчелите, по технология разработена от мен самия, сиреч гъбите са ми в двора и не ми се налага да ходя в гората.
До двамата гъбари, които се гъбаркат. Моите отводки зимуваха на две междурамия пчели, с отворени на 1/3 дъна. За какви нива и на кое иде реч? Казвам две, щото бяха и на раздалечени рамки.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Колега, с моите най-големи уважения към теб. Кошера Варе, въпреки някой сходства е доста различен от Японския. Технологията за работа с него е описана надълго и на широко в книгата на абата "Пчеларство за всеки" - никога не е превеждана на български, засъжаление. Навремето умувах дали да направя Варе или ЯК и внимателно разглеждайки същността на двете системи стигнах до заключението, че ЯК е по-близък до естествените условия на пчелите и се спрях върху него. Варе е пипнал някои неща, за по-голямо удобство на пчеларя. Чел съм книгата му три пъти, има доста полезни неща в нея.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))