Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 57 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 564
    Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    Станко, ти предполагам си я купил преди години, сега е на 75 лв, но е гола като охлюв. Няма линиали и водещи ограничители, както и фрезери. Средния клас е на 100 лв, а големите са на 110. Освен мощност и обороти, какво друго трябва да гледам? Във форума "Направи си сам" има цели 10 страници изписани по темата
    Бонев, на мене ще ми е нужна за направата на фалците, хофмановите уширения на рамките, както и за нутване на страните на корпусите.
    Станко, а подвижна ли ти е или ползваш станок, ако е второто, как си я захванал прерпендикулярно или хоризонтално? Дай снимка ако имаш.

filmatoplo, виж ТУК, за станоците пишеш в google router table и ти излизат хиляди снимки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    За другите неща освен рамките на циркуляра стават по-добре. Ще се убедиш. И аз на времето с тази цел я купих мойта и сега стои захвърлена нейде из работилницата.

Наблюдател
    Регистриран
    27.01.2012

Здравейте

Имам такава , без да знам -ползвам я за алуминиевата дограма .Без да знам -че може да се ползва за дърво wink; .
    Мед ям всякакъв .

Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    Съгласен съм, но моят е правен и е с малък плот, трябва да се преправя, трябва да му правя и шейна, освен това е адски тежък и при това трифазен . Фрезата е мобилна, можеш със шкафчето да си я натовариш в колата, кеф ти на село за през отпуската, кеф ти в гаража за през зимата. Важното е материал да има и най-вече желание.

filmatoplo, ти ме уби. :D

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Boro
    Станко, ти предполагам си я купил преди години, сега е на 75 лв, но е гола като охлюв. Няма линиали и водещи ограничители, както и фрезери. Средния клас е на 100 лв, а големите са на 110. Освен мощност и обороти, какво друго трябва да гледам? Във форума "Направи си сам" има цели 10 страници изписани по темата
    Бонев, на мене ще ми е нужна за направата на фалците, хофмановите уширения на рамките, както и за нутване на страните на корпусите.
    Станко, а подвижна ли ти е или ползваш станок, ако е второто, как си я захванал прерпендикулярно или хоризонтално? Дай снимка ако имаш.

filmatoplo, виж ТУК, за станоците пишеш в google router table и ти излизат хиляди снимки.
    Купих я преди 5 месеца.Този модел на Райдер един приятел на скоро я купи за 55лв от магазина на Райдер в Монтана.Има и линеал към нея.Фрезерите се продават отделно.Купих я за да си направя канали върху гредите на беседката и да работя върху монтирани и сглобени детайли.Подвижна е и не съм я монтирал върху станок, довечера ще я снимам с фрезерите и ще пусна снимка.Имам голяма фреза, която ползвам за изработката на кошерите.Иначе става и за тези неща за който искаш да я ползваш.Аз ги правя на циркуляра на триоперационката и фрезата.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Boro написа:
    Става перфектно, изгледал съм ги почти всички клипове в интернет. Някой знае ли откъде може да се закупи подобен гребен-шаблон, както и тези правоъгълни стяги?

И аз не съм срещал приятелю, но мерна ли някъде такъв шаблон и стегите ги купувам веднага.Останалото го имам.

Линка беше под видеото
    http://profibarkacs.hu/ Някъде в Унгария

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Шаблона го гледах преди време в един от строителните хипермаркети в Пловдив. Цената му обаче беше около 130-140лв.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Тези машинки са ми в помощ при направата на кошерите.
    Цената на пендулата в магазина на Райдер е 60лв на ръчния циркуляр е 55лв на ел. ренде е 50лв.На фрезата и фрезерите цените съм посочил в по-горния пост.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Иначе основно ползвам тези машини.Снимах ги тази вечер и в момента са зазимени.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    В пчеларството все още имам малко опит но такива машинки съм "строшил" много tongueout;
    Професионално се занимавам с производство на корпусни мебели, преди само масив сега предимно ПДЧ.
    Ще си дам мнението за марките оберфрези за който се сетя, че са минали през ръцете ми.

Райдер - Много нисък клас, но и е до късмет. Не става за интензивно натоварва, бързо ще даде фира ако не се извади късмет и да се окаже издръжлива което го има като вариант примерно 5% шанс да е такава. При непродължителни натоварвания и за любителски цели става.

Енхел - Райдер 2 :D само дето може да изкара повече време и няма такова нещо като шанс за късмет. Всички са като от матрица излезли, скапват се по един и същ начин.

Блекен Декер - Издържат повечко време, но преди спрямо цената не си заслужаваха парите.

Скил - Добро нещо за парите си. Издръжливи са, но не стават всеки ден да ги тормозиш или като я лепнеш от сутринта да кара цял ден, няма да изкара годината. Иначе са добро нещо за любителски цели.

Спарки - Старите са много дурако устойчиви, не се чупят много, ремонтите не са скъпи (предимно лагерите не издържат). Новите май са ги поразвалили ама нямам наблюдение. Малко са ограничени от към настройки ама им се свиква. Това е машинка от която съм доволен, още повече за цената си. Без проблем може да се ползва за професионални нужди като издържливост, "недостатъка" го споменах - няма глезотии за настройките.

Бош хоби клас - Издържат, от към настройки са добре, цената малко солена им идва и като се скапе ремонта не е от най- евтините. Не се чупят много, но като опре до ремонт ще ви се прииска да си купите нова :D Освен ако не е само лагери и не се сменят в кои да е сервиз. Не помня вече лагерите дали бяха с популярни размери или беше нещо вързано с Бош.

Бош професионални - Така и не разбрах на оберфрезите им освен цената и цвета каква им е другата разлика :D Поне аз не намерих значими разлики от хоби класа им.

Метабо - Това вече е друга бира. За тях само суперлативи мога да кажа и то от всичките само едно нещо не ми хареса - цената им :D ама пък си ги заслужават. За ремонти не знам как е, от две години е в употреба и още не се е налагало. Това също е машинка от която съм доволен.

Макита - Ползвах за кратко, не беше лично моя! Като цяло е качествена и останах с добри впечатления, но ми се струваше неоправдано скъпичка за цената си.

Фестуул - Това е нещо в което съм влюбен Няма по-леко, качествено, издръжливо, с толкова опции... нещо което да е попадало в ръцете ми. Цената е висока, но за професионално ползване си заслужават всяка една стотинка. Ремонтите са скъпи, но вече за поне пет години е ходила само веднъж преди една година. Ако не бях толкова доволен от нея и не беше отнесла толкова работа, като се развали едва ли щях да реша да заплатя толкова пари за да се ремонтират.

За ремонтите смяна на четки не ги броя, защото са лесни за закупуване и подмяна от всеки. Друг е въпроса, че някои марки нямат възможност да си износят четките, защото умират по-рано :D

Първата която съм купил е Фестуута и се ползваше за всичко. Трябваше да взема втора за определена операция и да не я размествам и да не е много скъпа, минах през доста докато не взех Спаркито. После ми трябваше и по-мощна оберфреза за да щадя Фестуулта и взех Метабото с голяма мощност - кютюк е, но пък няма спиране. Сега съм с Фестуута, Спаркито и Метабото. Другите са по шкафовете като антики, май някоя от тях не е напълно скапана и може да завърти ама вече не помня :D

Имам стационарна фреза която отнася тежката работа когато се налага и оберфрезите са за пипкави неща.

С оберфрезата спокойно може да се изпълни всяка операция за профилиране в един кошер, но ако е за малко бройки и чисто хоби. За бройки става тягостна работа а и не е оправдано да окомплектова до толкова с аксесоари които са си скъпички като ги сметнеш всичките. Качествените фрезери за обер фреза са от 20лв нагоре за брой, евтините също вършат работа, но пак за хоби вариант.
    За повече бройки твърдо стационарна машина, колкото и да е стара ще е дори по-евтиния вариант от финансова гледна точка а и от към леснота за изработка и плюс една евтина обер фреза ако се налога някъде е по-добрия вариант.

За хоби приемам да се направят примерно 4-5 кошера за през зимата и да правиш инвентар ако се отглеждат 10-15 кошера.

Ако ги степенувам марките като цена които бих купил - Райдер, Спярки, Метабо, Фестуут.

Страница 6 от 57 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •