Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 45

Тема: Перга?

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    15.02.2017

Перга?

Здравейте пчелари!
    Майка съм на две момиченца. Убедена съм в ползите на меда и пчелните продукти, но от многото и понякога твърде противоречива информация съм много объркана и се надявам да ме насочите. От две години у дома си купуваме манов мед и много ни харесва. Тази година взех и перга с манов мед и давам на децата по една чаена лъжичка от време на време. Миналата седмица и двете прекараха грип, като едното ми дете направи и вирусна пневмония. Сега съм решира да взема и пчелен прашец, който да смеся с мед и да давам по лъжичка на ден. Отделно и двете са много слаби, а доста високи и е нужно да натрупат доста мускулна маса. И се надявам тези продукти да ми помогнат и в тази насока. Купила съм Манов и липов мед. Молбата ми е за свет. Какво ви е мнението за пергата? Чух доста добри отзиви за този продукт. Как да смеся пчелния прашец с меда, в какви пропорции и по колко да давам? Предпочитам да е в по-малки количеста първоначално, за да видя как ще се приеме. Има ли значение с какъв мед го смесвам? У дома имаме манов и липов мед. На 7 и 12год. са децата. Ще съм ви много благодарна за съвети и помощ!

Наблюдател
    Регистриран
    08.11.2014
    Пчеларски район
    Пернишко- гр.Лом
    Щом са слабички децата , липовият мед 1към1 със сусамов тахан и една супена лъжица пчелен прашец .

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Уважаема Госпожо! Наистина, що се отнася до мускулна маса, най- добрия вариант е да комбинирате меда с тахан. Желателно е, тахана да е сушен а не печен. Защото, ако постигнете това увеличение на мускулната маса, дори и минимално, не е зле да поощрите и костната система която ще издържа тази маса. Що се отнася до пергата. Тя е в пъти по- добър вариант за организма, защото е в по- усвояема форма от прашеца. Желая ви успех в начинанието, и все пак имайте предвид, че пчелните продукти могат да предизвикат алергични реакции!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Tania7 Виж публикацията
    Здравейте пчелари!
    Майка съм на две момиченца. Убедена съм в ползите на меда и пчелните продукти, но от многото и понякога твърде противоречива информация съм много объркана и се надявам да ме насочите. От две години у дома си купуваме манов мед и много ни харесва. Тази година взех и перга с манов мед и давам на децата по една чаена лъжичка от време на време. Миналата седмица и двете прекараха грип, като едното ми дете направи и вирусна пневмония. Сега съм решира да взема и пчелен прашец, който да смеся с мед и да давам по лъжичка на ден. Отделно и двете са много слаби, а доста високи и е нужно да натрупат доста мускулна маса. И се надявам тези продукти да ми помогнат и в тази насока. Купила съм Манов и липов мед. Молбата ми е за свет. Какво ви е мнението за пергата? Чух доста добри отзиви за този продукт. Как да смеся пчелния прашец с меда, в какви пропорции и по колко да давам? Предпочитам да е в по-малки количеста първоначално, за да видя как ще се приеме. Има ли значение с какъв мед го смесвам? У дома имаме манов и липов мед. На 7 и 12год. са децата. Ще съм ви много благодарна за съвети и помощ!
    Госпожо пчелните продукти са много добри и особено в комбинация.
    Пишете че сте давали перга дали е било перга или пчелна пита с мед (тя пергата е малко гадна на вкус/поне за мен/ или по точно е с различен вкус в зависимост от какви растения е събиран прашеца за да се консервира от пчелите). В България употребата на перга няма масов характер (нямам идея защо). Обикновено се смесва с пчелният мед за консервиране и да е по приятна на вкус или се употребява от така наречените далаци.

П.П. Препоръчвам ви (моля ви) използвайте руската търсачката Яндекс, има много изписано за пергата (в Русия е много употребяван пчелен продукт)
    но има дози и продължителност на вземане особено за деца пергата може да се предозира и да доведе до хипервитаминоза пиша това защото чета че сте давали перга от време на време а сега искате да давате по продължително време.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Меда е като ракията, колкото повече старее, по-хубав става.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Меда е като ракията, колкото повече старее, по-хубав става.
    Това търговците явно не го знаят иначе щяха да купуват само 12 годишен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Здравей,Таня ето моята рецепта за подсилване на внуците ми-към една обемна част чист нектарен многоцветен /букет/ пчелен мед се прибавя една обемна част прашец също многоцветен,разбърква се и престоява няколко дни след което се дава по 1 супена лъжица всяка сутрин,може да бъде смесена с домашно кисело мляко и бухтите на баба.В нашето семейство се консумира на воля от всички деца и възрастни и нямаме слаботелесни,всички са жизнени и енергични.Поздрави.

Забранен
    Регистриран
    23.03.2016
    В меда се съдържат известно количество витамини и минерали, които могат да подсилят имунната система, но в никакъв случай не може да се говори за мускулна маса. Меда е съставен от прости захари, които се преработват до мазнини при излишък, или се използват за гориво на клетките при необходимост, може също да се натрупват в мускулите под формата на гликоген. За да се натрупа мускулна маса са необходими: протеини, достатъчно гориво (в противен случай протеина отива за тази цел), и физическо натоварване (което да доведе до нуждата от изграждане на мускулна маса). Така че моля да не влизаме в една всеобща заблуда, че от меда се качва мускулна маса. Полезен е ДА! Мускулна маса, НЕ!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Струва ми се, че оставяте не добри впечатления в хората, които искат по някакъв начин, да ЗАСИЛЯТ организма на наследниците си. Питащата, не иска да прави от щерките си културисти.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    ShackM e абсолютно прав!!! Тялото качва мускули само когато има нужда от тях. (по-голямото физическо натоварване изисква повече мускули. При това не всяко натоварване върши работа, но темата е много дълга и няма да влизам в подробности ) и когато има подходящи условия (излишък на калории и протеин).
    С меда, прашеца и пергата децата ще са здрави и жизнени, но не се надявайте да качат мускули и да си оплътнят структурата.
    Пращеца и/или пергата могат да заместят витаминните и минералните добавки, които са добре да се приемат при по-високи физчески натоварвания. С меда могат да се запълнят гликогенните запаси в мускулите след тренировка.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •