Здравейте , баща ми са го удобрили по програмата за кошери .
Сега трябва да им слага табелки на всеки кошер .
Какви номера трябва да има на табелките и от какъв матерял трябва да са .... ?
Здравейте , баща ми са го удобрили по програмата за кошери .
Сега трябва да им слага табелки на всеки кошер .
Какви номера трябва да има на табелките и от какъв матерял трябва да са .... ?
Щом е одобрен по програма, би трябвало да има регистриран пчелин.А на кошерите, трябва да има табелки с номера на пчелина и на кошера.
НЕ Е ВЯРНО за табелите,взимаш и надписваш.Първите четири цифри са кода на населеното място,вторите четири са номера на животновъдния обект/пчелина/и след това пореден номер на кошера,и най накрая броя на семействата -в болшенството от случаи е 1.Ето пример на един от пчелините ми 8272-0015-01-1.С парманентен маркер за 5 лв.стига за 3оо капака и остава за догодина.![]()
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Броят на семействата се посочва, само ако са повече от едно.
Освен това според Наредбата, номерата се обозначават ясно и четливо чрез:1. изписване с боя;
2. обгаряне;
3. трайно закрепване на ламиниран стикер или табелка, върху която е изписан номерът.
Ако си по Агроекология 1-цата е задължителна, поне при мен е така.А и всеки проверяващ си е башка луд/по отделно/за себе си,та в последните 5-7год. един досега не се е заял за МАРКЕРА даже се кефят,като се има на в предвид ,че 3,4-5 проверки на година не ми мърдат.Но всеки решава за себе си.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Изписване с боя или изписване с маркер?
Къде е разликата?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))