Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 48

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016

Доход от пчелно семейство

Благодаря, сега разбрах.
    Дали ще е нахално да продължа да питам? Тази година трябва да направя нови тридесетина отводки, които да зазимя и да увелича пчелина за догодина. Но понеже окончателно реших да работя с Фарар, а в пчелина имам два пъти повече Дадан-блат, отколкото Фарар/ повечето от които са ми миналогодишни отводки/, да кажете дали ще проработи това, което съм намислила за отводките: Правя отводка с 2-3 Дбл рамки, сложени в два фарарски корпуса, и като пронесе майката, ограничавам големите рамки с вертикална ХР, а майката слагам върху горната от две малки фарарски рамки, непосредствено подредени на комин до големите рамки. И периодично подавам Дбл рамки с пило на мястото на излюпилото се зад ХР. Целта е да ги закарам на слънчоглед, като поръчаните майки и маточниците от моите кошери трябва да заработят към 15-20 май. Т.е. до 5-6 юни да съм подала поне още два пъти по две големи рамки със запечатано пило зад ХР.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Преди да увеличаваш бройките не е ли по-добре да започнеш да печелиш по 300-400 лв от кошер и тогава да увеличаваш. Ако досега не си печелил тези суми,значи нещо не правиш както трябва.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Преди да увеличаваш бройките не е ли по-добре да започнеш да печелиш по 300-400 лв от кошер и тогава да увеличаваш. Ако досега не си печелил тези суми,значи нещо не правиш както трябва.
    Тези суми са непосилни в нашия район без подвижно. Не само на мен, не познавам в района пчелар, който да прави такива пари средно от кошер. От икономическа гледна точка е по-добре да ги направя тази година, защото ще ми трябват за 6.3 да са готови за догодина, ако тази година ме одобрят.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Градски, кажи как ги вадиш тез 300-400лв. от кошер, че аз съм много зле. Може ли лека разбивка.Благодаря предварително.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Градски, кажи как ги вадиш тез 300-400лв. от кошер, че аз съм много зле. Може ли лека разбивка.Благодаря предварително.
    Атанасов ,че кое му е трудното !? Вадиш средно по 40кг. ,продаваш на курортистките на дребно по 8,9,10 и получаваш резултата ! След това в кръчмата на плажа да почерпиш всички !

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Атанасов ,че кое му е трудното !? Вадиш средно по 40кг. ,продаваш на курортистките на дребно по 8,9,10 и получаваш резултата ! След това в кръчмата на плажа да почерпиш всички !
    Не казвам, че е трудно, просто аз незнам как става.Ако колегата открехне поне наполовина завесата, ще живна и аз на стари години.Една бърза халваджийска сметка ми казва: 120 х 400 =48000лв. Е нема съм толкова алчен, лягам и на половината.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Не казвам, че е трудно, просто аз незнам как става.Ако колегата открехне поне наполовина завесата, ще живна и аз на стари години.Една бърза халваджийска сметка ми казва: 120 х 400 =48000лв. Е нема съм толкова алчен, лягам и на половината.
    Атанасов, научи се да лъжеш и ти.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    12.5 кг. рапица
    12,5 кг. акация
    12,5 кг. липа - тази година около 7 кг.
    около 35 кг. слънчоглед

вади калема и смятай

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Аз минах пътя по който Георгиева иска да тръгва.Мога да и пожелая само успех. Винаги пчеларството ми е било нещо странично макар, че създадох 250 бр. и затова винаги казвам, аз съм любител пчелар. В нашия край пчеларите от времето на дядо ми ги гледат по един и същи начин и затова никога не бях се замислил, че има и други начини,аз и без това вадих двойно повече от тях /защото нямах време и затова ги направих всичките с по три магазина/. Така губех по малко време а вадих повече мед. Всичко се промени когато на първото изложение в Пловдив при мен седна един от организаторите и се заговорихме за пчеларството. Той ми каза, че има доход от 400 лв на един кошер. Ха сега, дали ме е излъгал? Сивото вещество ми се размърда и започнах да търся информация и ето, че и други твърдят същото. По това време докторите ме разболяха сериозно и няколо месеца бях по болници, а както знаете там няма какво да се върши, освен да лежиш и да расъждаваш. Тогава реших да отделя време и да го направя бизнес. Щом други са успели, защо аз да не мога. Вече съм минал по този път и знам,че ще ми е по лесно пак да го извървя.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Атанасов, ще продавам основи от мой восък, другата седмица сигурно ще отида при Матеев да ги направя. Тази година само от основи и прополис ще взема между 5000-6000 лв. За другото ще разбереш ако се пресъедениш към новото дружество което ще правим :-) :-) :-) :-) .

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •