Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 16

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    02.03.2014

Въпрос за отвотка

Здравейте,имам 5бр ДБ 12р ще правя от тях отвотки май месец.Въпросът ми е на отвотките ако не и придам майка или маточник ,ще си изградят ли сами ,и ако да за колко време.Благодаря ви.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ако на отводка, не придавам майка или маточник. Бих изкарал майката в отводка. А основното да се опита в това начинание- успех!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Наблюдател
    Регистриран
    02.03.2014
    мерси много

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Дамянчо.имаш ли акация?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Ако не си правил до момента,според мен е по-добре да придадеш майка.Ако пък си решил да опиташ сам да си направиш,го направи както казва бат тянко,вземи майката от основния кошер и я използвай в отводката,а основния кошер сам да си произведе майка.Силно семейство по-лесно прави майка,а в същото време по-трудно приема,т.е. по-добре да придаваш майка на слабо семейство,отколкото на силно.
    Успех

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Дамянчо, влизаш в "ПЧЕЛАРСКИ ТЕХНОЛОГИИ" и след това в "ПРОИЗВОДСТВО НА ОТВОДКИ И РОЯЦИ"

Четеш и си избираш това което теб те устройства най-добре. Успех!
    Съжалявам но не мога (не знам как) да ти копна линк.

Поздрави, Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    02.03.2014
    да има доста акация

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Тогава послушай бат тянко. Майката с две пити пило ще развие семейство, а основното докато се сдобие със снасяща майка, няма да храни пило и ще събере мед.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от damyanco Виж публикацията
    да има доста акация
    Развий семействата за акацията.Като свалиш магазините след акацията не ги връщай обратно,за да останат на тясно(пчелите).Така със сигурност ще изпаднат в роево състояние и ще заложат маточници.След това имаш два варианта.Единият е да изчакаш сем.да се руи и след това да разцепиш на отводки.Другия начин е след като заложат маточници веднага да напрвиш отводките...Това ако не ти се дават пари за готови майки.....Но моят съвет е ако очакваш пчелите сами да си изведат качествени майки,направи го след акацията....

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от damyanco Виж публикацията
    Здравейте,имам 5бр ДБ 12р ще правя от тях отвотки май месец.Въпросът ми е на отвотките ако не и придам майка или маточник ,ще си изградят ли сами ,и ако да за колко време.Благодаря ви.
    За колко време ще изведат майка трудно ще се каже. Мойте с жълтите гъзове извеждат маааалко по-бързо. А тея с кафявите и бели пръсттени малко изостават. Това за пронасянето на новите майки. А иначе абсолютно всички се излюпват около 16--я ден, от снасянето.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •