Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    06.10.2012

Рицин- опасен ли е за пчелите?

Здравейте,
    искам да си засадя рицин около зеленчуковата ми градина, за да прогонва къртиците. Проблема е, че кошерите ми са на петнайсетина метра от нея. Четох че пчелите събират прашец от него, та се чудех дали няма да направя някоя беля. Пречи ли на пчелите по някакъв начин и има ли шанс да влезе отрова в меда?

Благодаря предварително на всички дали мнение, но най-вече на по-запознатите, че темата е доста тясно ориентирана.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    А защо не опиташ първо с Тагетес ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Аз ги прогоних с бомбички от по силните.Разравям, пъхам в дупката, паля,заравям.Изнесоха се нанякъде или оглушаха, но ги няма наоколо.Къртиците не виждат,но чуват отлично.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    От години се мъча да ги прогоня и накрая успях. Първо ползвах някакво скъпо електронно устройство, но ефект за две години - никакъв. Успях с две бутилки от минерална вода - 10л. Забиват се метални пръти или тръби в земята и се нанизват бутилките. От вятъра те се удрят в тръбата и плашат гадинките. Поставил съм ги преди 6-7 месеца и тази година - рахат.

Наблюдател
    Регистриран
    06.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    А защо не опиташ първо с Тагетес ?
    Да, това е някакъв вариант и май ще го пробвам.

С бомбички, капани, кукички, отрови и др. такива няма да пробвам, защото ми е жал. Искам да ги прогоня, не да ги убия. В момента съм наслагал бутилки по колците за доматите и боба, но ефекта е никакъв. Явно са свикнали доста с нас и не се плашат особено.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Gioshev Виж публикацията
    Да, това е някакъв вариант и май ще го пробвам.

С бомбички, капани, кукички, отрови и др. такива няма да пробвам, защото ми е жал. Искам да ги прогоня, не да ги убия. В момента съм наслагал бутилки по колците за доматите и боба, но ефекта е никакъв. Явно са свикнали доста с нас и не се плашат особено.
    Трябва да са нанизани на тръби- железни за да се провежда добре звука в земята. За тази цел е добре да се забият и дълбоко.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •