Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 35

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011

Стимулиращи вещевства за пчелите.

Не открих отделна тема по този въпрос,за това бих искал тук да обсъдим кой какво ползва за да стимулира пчелите и какви са резултатите.Аз имам повече въпроси отколкото отговори и затова почвам с първия.
    Кобалта!Използвате ли го,извън стратовита,начин и доза на прилгане,резултати,от къде се снабдявате?

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2013
    Чувал съм за Б-12 витамин слагал се в сиропа и майката започвала да снася като луда.Осеменявала повече от колкото пчелите можели да отгледат.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    В много теми са засягани въпросите за стимулиращите вещества и дори днес се обсъждат:

http://pchelari.com/forum/showthread...2265#post42265

Колкото до кобалта, не съм специалист да го твърдя на 100%, но просто съм чувал че освен че стимулира майката, то и я изтощава, а в тоя испанският витамин(Lamons) има някакво вещество което не го неутрализира напълно това изтощаващо действие но го снижава - но до тук мога та ти го обясня("специалист" ми го обяснявя, но просто това съм запомнил).

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Колеги,може ли да ми дадете телефон или как да си поръчам витамини на lamons че нашите ветиринари в Исперих не са чували за тях.Благодаря.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от argilov Виж публикацията
    Колеги,може ли да ми дадете телефон или как да си поръчам витамини на lamons че нашите ветиринари в Исперих не са чували за тях.Благодаря.
    Нормално е, аз знам две фирми(може да има и още няколко), които го продават:

Енчо Енев
    Бий Голд ЕООД
    гр.Велико Търново
    Тел: 0895 / 73 44 74
    office@lysonbg.com

Калоян и Асен Кисови
    Аписселект ЕООД
    гр.Пловдив
    Тел: 0878 / 906 821, 0878 / 906 822, 0882 / 944 026
    office@apisselekt.com

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Колко време давате ламиниса на опаковката пише 5 до 10 дена ама какво означава това? Аз им давах 4 пити през 4 дена по 700мл., мислех в четвъртък да им дам за последно, но се чудя дали да пропусна защото застудя времето.

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Цяла година /през 2-3 дни/ им давам по 80 грама на 10 литра сироп до последно преди 2 седмици.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Кои по-точно пробиотици имат положителен ефект при пчелите?
    Лактобацилосите и бифидусите ли?
    Пробиотиците за хора стават ли за пчели... май същите продукти се ползват.
    Вие с кои препрати ще експериментирате?

Според мен трябва да направим отделна тема за приложението на пробиотици при пчелите.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Вече не е необходимо да си третирал с антибиотици,за да се получи резистентност при патогените.Те си обменят информация с последните ъпгрейди помежду си : http://fakti.bg/zdrave/106922-armage...a-na-lekarstva
    Информацията не е нова,но е във връзка с темата.
    Този пост е редактиран от Pavel_Bs; 09.11.2014 в 20:30.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ей,що народ влезе да ни чете глупостите.Колеги,ще извинявате,говори джибромицина в мен .
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •