Здравейте въпросът ми е лошо ли е да се зазимят кошерите на слънчогледов мед, тъй като последната паша се очаква да е такава.
Здравейте въпросът ми е лошо ли е да се зазимят кошерите на слънчогледов мед, тъй като последната паша се очаква да е такава.
Каква е гаранцията, че ще имаш само слънчогледов мед?
Няма гаранция, но ме питеснява да не се захароса зимата и да не могат да го взимат зимата и да загинат от глад.
Ако загинат върху захаросан мед, то няма да е от глад.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
При мен имаше доста слънчоглед миналата година. Дори въртях плодникови пити през септември от страх. Всички семейства презимуваха, но поради грешно зазимяване с найлон, през март имах висок подмор и смъртност. Като чистех дъното, под подмора имаше може би една чаша захар, т.е пчелите усвояват, но ронят кристалчетата на земята. Затова смятам тази година да врътна пак плодника и да им сложа инвертиран сироп за зимата.
Това е цитат от сайта.Слънчогледовият мед има тъмножълт до светлокафяв цвят и приятен вкус и аромат. Той може да се съхранява дълго време, без да се измени. При кристализиране образува едри кристали с прозрачен цвят. Като храна за пчелите той е много добър. Особено подходящ е за попълване хранителните запаси на семействата и за доброто зимуване на пчелите.
Източници на информация:
Пчеларски вестник
В кой регион е това? С мека зима или с повечко сняг и студ?
Е, как ще е излишна гимнастика?!? Кило мед е около 5 лева, немската инвертаза е двойно по-евтина, а има и още по-евтини варианти. Иначе за зимуването на слънчогледов мед, пробвали сме го, получава се, още повече в година като тази - всичко е зелено и може би ще има цъфтящи треви и билки и през септември даже.
Сърбите вадят всичко преди слънчогледа и карат пчелите на слънчоглед, за да попълнят запасите си за зимата.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))