Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 39

Тема: Изолатор

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище

Изолатор

в момента има доста онлайн очаквам коментар

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    За какво ти е изолатор?
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Очаквам коментар от личен опит.Ханемановата решетка си е един вид изолатор и ако не я използвате губите много.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Колега, разбирам от прочетените твои постове, че имаш добри познания в пчеларството, за което моите уважения, но по начина по който си именувал темата и поста в нея, ме навежда на мисълта, че ни изпитваш и се стремиш в себедоказване.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Дано да споделиш опита си в работата с ханемановата решетка. Повечето пчелари смятат,че силно намаля добивите пречи и т.н. Време е да се появят и малко добри думи за решетката.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    /повечето пчелари смятат ,че силно намаля добивите ........../ ето това е пълна глупост мога да уверя всеки ,че работата с ханеманова решетка увеличава добива и е единствения начин да се хване кратка и обилна паша /акация/,а да не говорим ако разполагаш само с една главна паша.Важното е да умееш да работиш правилно с нея.За да използва дадено семейство пашата максимално трябва в началото на пашата да има възможно най малко открито пило това се получава когато блокираш майката малко по рано в първия корпус чрез ханемановата решетка.Аз ще ви дам още по екстремен вариант - първият корпус остава само с "4" рамки при това с открито пило плюс майката преградна дъска и останалото място остава празно отгоре ханеманова решетка и ето ви готов изолатор и както аз съм свикнал по възможно най евтиния начин/ако не знаете един изолатор струва 40-60 лв.Уточнявам това се прави при къса,обилна и само една паша.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Колеги нито имам намерение да ви изпитвам нито се стремя да се доказвам.Просто ви давам тема по която аз имам мнение и то е твърдо "ЗА " и електротехниката няма нищо общо тук все пак сме в пчеларски сайт.

Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    Радо навярно има предвид ХМ изолатори? Миналата година в Плевен ги имаше метални по 30 лв, сега гледам по магазините пласмасови за по 2 и 3 рамки на цена 10 лв.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Изолатора освен за отглеждане на търтеи на приблизително еднаква възраст, не се сещам за какво друго бих могъл да го ползвам.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Миналата година, Котларски в своето издание рекламираше доста от тези клетки, но нещо не се получи.Двама от колегите ми от моя край миналата година споделиха сходни резултати. Повлияха се от написаното Уж по- едри яйца ще снася кралицата ,повече мед и нищо.Аз сложих един магазин повече и решението е повече мед. и край на мача.Който иска, да си арестува майките .Затова и в началото въпроса ми беше такъв.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •