Здравейте, искам да попитам каква боя да си взема за боядисване на кошерите, в смисъл намира ли се някаква по-евтина на пазара. Казаха ми за някаква "Лакпром аквакрил" .
Здравейте, искам да попитам каква боя да си взема за боядисване на кошерите, в смисъл намира ли се някаква по-евтина на пазара. Казаха ми за някаква "Лакпром аквакрил" .
Аз ползвам само на водна основа, около 6лв. е.
Препоръчаха ми фасаген. Някой пробвал ли е?
Логично е Авто емаил лака да е по качествен и по траен автомобилите и те са подложени постоянно на слънце,вятър,дъжд а едно пребоядисване на кола всички знаете колко струва.
Сократес е добра боя и е безвредна, миналата година когато боядисвах падна една пчела в кутията с боя помислих,че ще умре веднага от химията но минаха няколко секунди и не умира,извадихя с помоща на една клечка измихя в една капачка от 10л. туба с вода от чешмата изсъхна и литна.Бях забравил парче восък на подът на едната платформа от слънцето се е разтопило,сега тази част от дъската седи като петно от нафта,но когато вали не просмуква вода просто седи на капки отгоре.Сега обработвам ако може така да се каже 10 нови кошера с восък.
Аз ползвам тази боя:http://cento.bg/akrilatna-pcheli.html
Тъй като съм отскоро в бранша,не мога да твърдя доколко е добър този избор.Когато пребоядисвам,ползвам виброшлайф със мрежичка за гипскартон.По този начин се сваля много добре надигнатото,а здравото си остава.Ако се полага същия цвят е достатъчна една ръка,но както казах аз ползвам валяк за акрилни бои и лакове.Според мен,слоевете са по-дебели,отколкото ако са нанесени с пистолет.
Допълнение : Въпросната боя на селт има ЛОС 30гр/л.,което отговаря на боята за кошери.Някои от лаковете имат по-голям ЛОС.
ЛОС(летливи органични съединения)Допустими стойности в ЕС за този продукт : (кат.А/а) - 75гр./л.(2007г.),30гр./л.(2010г.)
Този пост е редактиран от Pavel_Bs; 12.02.2015 в 16:21. Причина: Допълнение
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Всичко си има цена, па така и боите.
ако са по ск-пи, значи че са по добри и квалитетни,
а тогава испаднат по ефтини.![]()
В началото,си играех да китосвам,сакън да няма недостатъци,но първите кошери надигнаха боята точно през кита.Тогава боядисвах с боя за кошери.Вече не китосвам и няма проблеми.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))