Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 20

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    31.05.2013

Млад пчелар пита за съвет.

Здравейте,закупих 2 кошера,но се оказа ,че медът е от миналата година и ми казаха да го разпечатам и да подхраня със захарен сироп.
    Този пост е редактиран от syzi; 30.09.2013 в 07:50.

Наблюдател
    Регистриран
    27.06.2013
    Дайте повече информация. Какви са кошерите и къде е този мед - в плодника или в магазина

Наблюдател
    Регистриран
    31.05.2013
    v plodnika, dadan blad sa kosherite.
    У плодника Дадан Блат са кошерите.
    Този пост е редактиран от syzi; 30.09.2013 в 07:51. Причина: Пиши на кирилица!

Колега поясни само кошери с мед ли купи или с пчелите,дадоха ти миналогодишни медови пити или какво.По възможност пиши на кирилица ,не съм модератор или админ ама е грозно

Наблюдател
    Регистриран
    31.05.2013
    Добре,закупих 2 кошера към края на август тази година(12 рамкови дадан блад) с пчелите и с магазини.Меда беше изваден от магазинните,а този който е в плодника е тъмен и попитах един по опитен пчелар да дойде и да ги огледа и ми каза,че меда е от миналата година,да разпечатам няколко пити и да ги подхранвам да го запечатат.

Не съм много опитен но мисля,че по цвета не може да се определи годината.Аз тази година съм вадил манов мед който е тъмен ама е таз годишен .Нека и по опитните колеги да си кажат мнението.Също така не от опит а от книгите знам ,че зазимяването с манов мед не е здравословно за пчелите.Пожелавам ти успех в начинанието ти като нов пчелар .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ако са стари питие (черни) нормално меда да е тъмен.
    А какво от това ако е от миналата година, ако не е прокиснат не вярвам пчелите да имат проблем.
    Меда е един от най трайните продукти.
    Аз мисля че вече е късно да се започне подхранване.

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от banichkata Виж публикацията
    Добре,закупих 2 кошера към края на август тази година(12 рамкови дадан блад) с пчелите и с магазини.Меда беше изваден от магазинните,а този който е в плодника е тъмен и попитах един по опитен пчелар да дойде и да ги огледа и ми каза,че меда е от миналата година,да разпечатам няколко пити и да ги подхранвам да го запечатат.
    Разпечатай по средата на питите и подхрани с мед акация поне 5 кг,за захар е късно-идва зима.Стесни входа на 2-3см. поне за месец и много внимавай да не стане "кражба".

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от banichkata Виж публикацията
    Здравейте,закупих 2 кошера,но се оказа ,че медът е от миналата година и ми казаха да го разпечатам и да подхраня със захарен сироп.
    Баничке, гледам от 5 месеца си във форума. Имал си време да попрочетеш. А тепърва ще имаш цяла зима за четене.
    Моят съвет е: намери си някой по-опитен пчелар - съсед, да ти помогне практически със зазимяването. Цяла зима чети. След нова година, ако има неясноти питай.
    И тогава напролет подкарвайн кошерите.

Сега, постовете ти звучат, като ... въпроси от малко дете.

...или написани от някой от напусналите форума колеги, със странно чувство за хумор...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •