Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В първия момент си помислих,че става въпрос за самозащита на пчелин.В Азия си охраняват оризищата от нападения на слонове с пчели. Слона закача някакво въже,кошера се отваря и....Задачка-
закачка за рационализаторите!
Малиии! Сега като си купя един Колт Питон. Че като ги почна- кьорав престъпник няма да остане!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Да ,след като е скочил от прозореца (доколкото си спомням).А ако го беше гръмнал в къщи дали щяха да го оправдаят?
НЕ. Нямаше да го оправдаят.
Стреля с забранени муниции със оръжие което не е произведено и регистрирано за тях.
Много хора които не притежават оръжие и част от притежаващите не разбират, че носенето и най-вече употребата на оръжие е МНОГО ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ. Закона в БГ е така написан, че е много трудно да излезеш чист след употреба на огнестрелно оръжие. За това и в темата за охрана на пчелина препоръчах да изграждате известителни, охранителни и т.н. системи по начин такъв че да са супер видими и да "казват" - не влизай, не кради, не си и помисляй ОХРАНЯВА СЕ. Ако системата е невидима има голяма вероятност да хванете крадеца на местопрестъплението и тогава става много сложно. Не вярвам никой в такава ситуация да го помоли любезно да напусне. Ще има викане, псуване, бой, стрелба и т.н. Ами ако крадеца се окаже по-подготвен? Пък и да не е закона ще го защити. Само беля на главата.
Преди 10-ина години ми отарашиха вилата на два пъти и се оплаквам на един познат адвокат, че по-добре, че не съм бил там, че ако утепам някого , ще трябва после да го лежа по нашите закони, и той ми каза: ти го утепай, и му сложи после едно арматурно желязо в ръката, а аз като те попитам в съда защо го уби, ти ще ми отговориш:" Еми обърках се, помислих го за катеричка."
А сега сериозно. Най накрая! Съжалявам само за Опиц и другите като него.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))