Знае,ли някой какви са условията в момента за да се регистрирам като зем.производител?
Знае,ли някой какви са условията в момента за да се регистрирам като зем.производител?
Условията са:
Да си регистрирал пчелина по наредба 27
Взимаш декларацията попълваш я заверяваш при районния ветеринар, а ако пчелина ти е в регулация и в кметството и отиваш в общинската земеделска служба(по местонахождение на пчелина).
Бонев,благодаря за съвета.А знаеш ли дали има условие от сорта:да не работиш на друго място повече от 4 часа на ден и да имаш някакво селскостопанско образование?Или това се отнася за кандидатстване по някоя от програмите?
Няма такова условие да се регистрираш - никой не те пита работиш ли или не, нито какво образование имаш, а още по малко къде си го придобил.
Working....
Здравеите.Искам да се регистрирам като Земеделски производител като физическо лице ,за да кандидатствам по три годишната програма,да ми помогнат за около 50 кошера sadsmile; Та въпроса ми е дали трябва да имам касов апарат и счетоводител нека физическите лица да разяснят за какви задължения ще се захвана.
Предварително благодаря
Първоначално публикувано от ludiqmaks
Според българското законодателство, всяко новородено показало признаци на живот е физическо лице.Така че ти вече си такъв.Остава да се регистрираш като земеделски производител .Във форума има доста материали по този въпрос прегледай ги внимателно.Колегите и те ще ти помогнат.
Силата присъства там, където работи мисълта.
Извинявам се за глупавите вапроси но ме притеснява още един въпрос,относно изкопуването на меда дали трябва да си юридическо лице за да можеш да си продадеш меда на прекупвача там предполагам че той трябва да ти даде някакъв докоменд колко мед ти е вземал за да отчетеш реална дейнос на пчелина,демек че като земеделски производител си изкарал това лято 2000кг.мед примерно или нещо подобно
Не е нужно да си юридическо лице.
Вижте какво прочетох и незнам дали го разбрах правилно.
# Не се облагат доходите на земеделските производители, физически лица, вкл.извършващи дейност като еднолични търговци, за непреработена растителна и животинска продукция, в това число за пчеларство, бубарство, сладководно рибовъдство от изкуствени водоеми и оранжерийно производство без декоративното.
# Регистрираните земеделски производители задължително се осигуряват за всички осигурени социални рискове, като се регистрират в седем дневен срок в териториалните подразделения на НАП
# Същите, са длъжни в седем дневен срок от издаване на регистрационната карта да извадят от Агенцията по вписванията карта за идентификация по БУЛСТАТ чл.4, ал. 6 от КСО.
Това значели че няма да плащам ддс за изкупения мед Другото което е този булстрат е нужен за издаването на фактура за физическо лице без което е невъзмовно така ли
Картата за булстат е задължителен елемент при регистрацията като земед.производител.Като регистриран такъв,като физическо лице ти няма как да издаваш фактура,просто защото нямаш такава,както и не е нужно да притежаваш касов апарат.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))