Кокичетата са цъфнали!Миналата година кокичетата съм ги отбелязал 07.02.Таз година 01.01 .Дали липата ще цъфне един месец по рано?
При нас го обърна на дъжд. Нощес вероятно ще заледи всичко. Пътеките по двора вече станаха на пързалка. Дано не съсипе дръвчетата.
Здравейте!
Кокичетата бяха цъфнали още преди коледа и нова година.Важното е докога ще продължава това топло време,което ще излъжи и пчели и дървета.При нас днес започна да се застудява и спрямо вчера температурите са с 5-6 градуса по ниски.Дано се задържи студът и да падне малко сняг.
Поздрави:Цветан Димитров
При мен дръвчетата са напъпили, така че вече ги е излъгало и тази година ще има само шума. За пчелите не вярвам те си значт работата. На кошерите с мрежестите дъна няма капка конденз, имам 4 отводки с дъно от дъски понеже не стигна инвентара при тях хранилката имаше много конденз, не знам на това колко може да се вярва за наличието на пило, по скоро проблем с вентилацията. Преди няколко дена в хубавото време ходих до гората, леската беше цъфнала и беше пълно с пчели. Иначе сега застудя, но да видим до кога. Навсякъде дават мека цялата зима, а колко ще познаят ще видим скоро.
Ник не бързай .
Това , че пчелите си знаят работата е друг въпрос .
Това ще е прогнозата във Варна https://www.gismeteo.ru/weather-varna-3421/2-weeks/
Днес изпече хубаво слънце, даващо илюзията, че е топло. Прескочих до пчелина и влизайки, половината кошери се облитат, другите плахо поглеждат от прелките. Докато стигнах до средата на пчелина и голям облак закри слънцето. Застудя изведнъж. Пчелите, която където беше кацнала/ на глухарче, на камъните и плочките върху капаците, предполагам и из въздуха/ там си и остана. Стана само за минути.
Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 17.01.2018 в 15:19.
Утре, Атанасов ден-средата на зимата. Дядо ми го празнуваше на 31-ви. Празник на железарите. Та зимата вярно сега може да започне.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))