Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 131
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Могат да направят далак,но тогава ти ще си виновен,че неси ги разширил на време.Хубаво е да има място за отдих на летящите а не да пречат по рамките нощем.

Автор
    Регистриран
    18.11.2010
    Колко трябва да е растоянието от горната летва на рамката до горния край на корпуса ЛР, съответното растояние от долната рамка до долния край на карпуса?

[/img]

Цитат Първоначално публикувано от Nic
    Колко трябва да е растоянието от горната летва на рамката до горния край на корпуса ЛР, съответното растояние от долната рамка до долния край на карпуса?

[/img]
    Като сложиш два корпуса един върху друг свободното растояние за минаване между рамките 9.6 мм . За практически нужди се закръгля на 10мм . Сега тия 10 мм дали ще са отдолу или отгоре или 2х5 мм няма много голямо значение . Аз ги правя равни отдолу рамките на корпуса ,а 10мм луфт отгоре го оставям.Имам си съображения за това.
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    А аз ги правя 4 отдолу 6 отогре за да може като свалям корпусите да ротирам или за преглед да мога да ги оставям на капака без притеснение че ще ги намачкам

Наблюдател
    Регистриран
    07.01.2011
    Пчеларски район
    Велико Търново
    Златни ръце имаш

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Здравейте . Предстои ми направа на кошери и съм решил да са с мрежести дъна. намерих чертежи в нета , който са доста подробни. Но ми направи вечатление разтоянието от рамките на плодника до мрежестото дъна което на чертежа е 6 см. Каква е целта на това разстояние. В едно нормално дъно разстоянието е доста по малко. Може би заради вътрешният прашецоулавител но и тои е мисля до 2 см. висок при входа и пак остават 4 см. до долната част на рамките.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Ако си попаднал на мои чертежи причината за това разстояние са первазите на корпусите и понеже при наличието на такива няма как да се затварят прелките съм ги направил по-дълбоки. При отсъствието на первази това разстояние може да се намали до 2 см.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Ако си попаднал на мои чертежи причината за това разстояние са первазите на корпусите и понеже при наличието на такива няма как да се затварят прелките съм ги направил по-дълбоки. При отсъствието на первази това разстояние може да се намали до 2 см.
    Благодаря за отговора. И аз мисля че 2 см. са достатъчни.

Наблюдател
    Регистриран
    16.06.2014
    Пчеларски район
    с.Несла
    Колеги, някой има ли схема на 12 рамков ДБ, че не успявам нещо да намеря? Благодаря предварително...

Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •