Матеев , сподели , какво е състоянието на нуклеусите от фибран след година експлоатация .
Върти ми се една мисъл , та да видя дали ще се реализира.
Матеев , сподели , какво е състоянието на нуклеусите от фибран след година експлоатация .
Върти ми се една мисъл , та да видя дали ще се реализира.
Аз пък от днес проучвам цените на дребно в Плевен на по-плътните XPS-и на пазара и нещо не съм очарован, а и не ги поддържат строителните борси, че не е сезон.
Austrotherm XPS TOP 70 -373лв. без ДДС за куб.м.
Austrotherm XPS TOP 50 -214лв. без ДДС за куб.м.
До цени за Фибран не можах да се добера, за сега.
Предпочитам да пия от извора.
От повече от 2000 бройки повредени са само 4-5, защото пчеларите са ги изтървали от камиона и те са се строшили. Всъщност видиите са се измъкнали, но нуклеусите могат да се ремонтират с лепило.
От останалите на един от пчелините заваля градушка и ги поочука. Станаха на вдлъбнатини, но това е само козметичен дефект. Вътре пчелите си живуркат и не им пука.
Други дефекти няма. Тази година имам нуклеуси, които ще ги ползвам за втори път. Отвън са супер, а отвътре са леко позаклеяни тук там - знаете си ги пчелите какви ги вършат. Прогризани нуклеуси обаче НЯМА, така че е развенчан мита, че пчелите прогризват фибрана. Няма такова нещо.
Цената на лист 1250/600/40 идва 7.70лв. с ДДС според горните цени.
Писах за цени и на другите производители на XPS-като ми отговорят ще ги постна.
Като не са коментирани(почти) спецификации и цени на XPS е зор да се ориентира човек към какво да се насочи.
Да и аз изчислих тази цена. Въпроса е от къде могат да се поръчат тези листи?
От дистрибутор на Аустротерм. Виж в сайта им има списък с дистрибутори, кой ти е най-близо.
Дистрибутора при който бях ми каза че е скъп тоя XPS и дори в сезона на изолациите рядко го поддържа.
Даде и жокер, че аналогичен Фибран вероятно ще е по-евтин.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))