Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 39 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 385
    Наблюдател
    Регистриран
    04.12.2014
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    От 3 месеца съм започнал лечение на алергията. По 2 пъти седмично ми бият ваксини. Дано даде резултат.
    Това с алергена и аз го минах. Kогато стигнах максималната доза(при моето лечение Ж1 пчелна отрова 500 BU/ml) ужилванията преминаваха в рамките на деня. Курса на лечение е от 3 да 5 години но аз изтърпях само година и половина. Така, че смело и с каквото и да се облечеш няма спасение от ужилвания. Когато си правя майките при мен първия признак, по който избирам семейството донор е агресивността.
    Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    ]
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    а ръкавиците ги купувах от метро-гумени около 10лв.С тях най-добре работех и работя все още(до скъсване).С тези ръкавици спокойно ловя оси и стършели.Ще ги снимам...Успех.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Изображение1344.jpg
Прегледи:      486
Размер:	110.8 KB
ID:	3674Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Изображение1345.jpg
Прегледи:      488
Размер:	80.2 KB
ID:	3675[ATTACH=CONFIG]3676[/ATTACH
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1346.jpg‎  

Наблюдател
    Регистриран
    19.04.2015
    Пчеларски район
    с. Долни раковец
    Здровейте. Аз все още не мога да се нарека пчелар. Сега започвам да се занимавам с това. Миналата седмица реших да си направя тест при алерголог, да видя дали не съм алергичен. Теста не беше положителен, но не беше и отрицателен даде ци много лека реакция на отровата. Амерголожката ми каза да не се притеснявам и като ме ужили пчела ще се разбере със сигурност. Искам да ви попитам някой друг правил ли си е такъв тест и имал ли е такъв резултат 50 на 50. И в последствие дали е ицал проблеми.

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Направи си "полеви" тест и без това сезонът е в разгара си и има достатъчно работа по кошерите. Според мен прекалено много задълбаваш, което може да се оправдае, ако предварително си имал някакви признаци за остри алергични реакции при ужилвания. Ако си нямал такива - тогава или се отказвай овреме от пчеларството, или не си губи времето с алерголожката...
    Христо Йорданов

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Здравейте колеги пчелари.При мен случая с алергията е интересен,защото и аз при започване на пчеларството отидох в алергологията в Пловдив и след теста ми издадоха документ с който ми се забраняваше работата с пчели поради остра реакция от пчелната отрова.Удариха ми един червен правоъгълен печат и ме изпратиха по живо, по здраво.В последствие разбрах,че доктора си е вързал за всеки случай гащите,както се казва.Организма ми привикна към отровата в течение на дългото време работа с тези гадинки.Но както споминава един от съфорумците реакцията в различни периоди е различна.През февруари леко ме сърбят ръцете при жилене,но мисля че е нормално защото цяла зима не съм ги пипал и частично съм загубил имунитет.След това всичко си идва на място.Стигал съм до 100 ужилвания за денонощие и още съм жив.Но все пак бях и по млад и организма ми е бил по борбен.Практикувах подвижно и повечето от колегите знаят за какво иде реч.Пчелите стават понякога суперагресивни, особено когато има в близост системи за напояване чрез пръскане и в близък момент е използван и препарат за защита от рода на акарицидите или инсектицидите, пък си ги и разходил на 30 километра и се чудят на къде да хванат,а при връщане 10 минути се чудят къде да се приберат.Изобщо пълна дезорганизация.Говоря за това от личен опит и ако човек има съмнение за алергия трябва да е много внимателен и въорежен с медиаменти.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    • УЖИЛВАНИЯ ОТ ПЧЕЛИ - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ?
    • Здравейте. Изчетох 23 страници и не стана ясно, какви медикаменти трябва да има на пчелина за да се помогне на човек при тежка алергична реакция, колкото да има шанс да стигне до болница. Миналата година една позната пчеларка, след две таблетки алергозан едва е стигнала до болница с колата си. Лицето се подува, очите се затварят, започва подуване на езика и затруднено дишане. Така е разбрала, че е отключила алергия, която преди не е имала. В случая е пчеларката, но може да бъде мама, тате, баба, дядо или случайни гости и играещи наблизо деца. Няма как да знаем кой от тях е алергичен. Много от нас имат кошери по дворовете си във населени места. Би било добре да имаме под ръка един набор от медикаменти за спешен случай. Виждам, че много от вас са стигали до алерголози, болнични лечения и т.н. Споменават се АЛЕРГОЗАН, УРБАЗОН, АТРОПИН, АДРЕНАЛИН, ЕПИНЕФРИН, СОЛУ-МЕДРОЛ и самоинжектор, който го нямало на нашия пазар. Молбата ми е, ако имате лекарски препоръки за медикаменти и тяхното дозиране, които вършат работа в такива случаи, да ги публикувате тук в списък, който може лесно да се намери от всеки.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Румене всичко е индивидуално и тия медикаменти,които си изброил са препоръчвани от алерголози..Аз съм ходил при двама алерголози.Единия препоръчва урбазон,а другия адреналин.В бърза помощ са ми поставяли и система......Общото е ,че препаратите трябва да се дозират според теглото, възраста,кръвно....Това,коет о изкаш трябва да го свърши някой......"И тате може и аз мога,но козата си сака пръч".

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Предполагах такъв отговор. Критична ситуация - сериозни медикаменти - прецизна дозировка, за да няма... ”вместо да изпишем вежди, избодохме очите”. Често ни се иска нещата да са по-простички.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Аз не ползвам нищо и ще кажа защо. Преди години при ужилване от доста пчели приех две таблетки алергозан. Уж да се спасявам. Щях да умра от алергозана. Затова, че и с медикаментите трябва да се внимава.

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Какво стана, че щяхте да умрете, някаква непоносимост към алергозан или?

Страница 23 от 39 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •