Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 39 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 385
    Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Преди повече от 30 години, когато баща ми е започнал да се занимава сериозно с пчели, при ужилване по пръст или някъде по китката, се е надувала ръката до лакътя. С течение на времето е придобил някакъв имунитет и сега след 5-6 ужилвания не се забелязва никаква реакция.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Според мене е нормално един и същи пчелар да реагира различно при различните ужилвания. Първо различните пчели имат различия в състава на отровата (естествен подбор), како и в нейното количество и сила, и второ мястото на ужилването също е много важно. Ако в близост до ужиленото място няма голям капиляр, то тогава все едно пчелата прави подкожна инжекция и отровата си остава там на място и се разсейва бавно, давайки време и шанс на имунната система на организма да се пребори с нея. Ако обаче жилото нацели капиляр, то това е еквивалентно на венозна инжекция, при която буквално за 5-10 секунди отровата достига до други органи и ги атакува с пълна сила - мозък, сърце, белите дробове и т.н. За толкова кратко време имунната система няма шанс да се организира и да противодействува ефективно. Та именно поради тези причини веднъж е нищо, втори път - оток, а трети път - алергичен шок с главоболие, затруднено дишане и сърцебиене.

При мене веднъж едно от момчетата изпадна в шок с виене на свят, сърцебиене и затруднено дишане и спешно го карахме в болницата, а преди и след това са го жилили хиляди пчели, без да му стане нищо. Също и при други - при ужилване във врата, веждата, ухото - последствията са огромни отоци, а например по ръцете все едно че нищо не се е случило. При единия от най-старите ми пчелари, който през живота си е отнесъл един милион ужилвания на майтап, веднъж една пчела се изхитри да го ужили по носа и лицето му се поду. На друг по веждата и окото му се заши за почти цяла седмица.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Безспорен факт е това, че за всеки човек реакцията към ужилване е различна. Сетих се и за дург случай - пчелар, който над 15 години си гледа спокойно пчелите, развива алергия и е принуден да се откаже от хобито си.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    От 15 Юни тази година започнах да се занимавам с пчели. В началото като ме хапеха получавах оток и за 2-3 дни спадаше.
    Онзи ден в петък една ме ухапа по глезена и една по задните части, но не получих никакъв оток и на 2-те места.
    Вариант 1: Започвам да привиквам на ухапванията;
    Вариант 2: Ухапванията са били само повърхностни.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз още се подувам въпреки че ме жилят всеки ден почти, на някой места повече на други съвсем малко, а се занимавам повече от година.
    Вчера една ме ужили между пръстите на ръката и така се поду, че не мога да си свия пръстите.

Наблюдател
    Регистриран
    17.08.2014
    Пчеларски район
    Белово
    Kolegi,probvali li ste homeopatichni.Az polzvam "Apis melifika"N15 ili N9.Mnogo sam dovolen.Davat go dori za mnogo alergichni.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Vankata-BG не може да пише на BG.
    Да се беше регистрирал с Vankata-MAJMUNICA.

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Преди повече от 30 години, когато баща ми е започнал да се занимава сериозно с пчели, при ужилване по пръст или някъде по китката, се е надувала ръката до лакътя. С течение на времето е придобил някакъв имунитет и сега след 5-6 ужилвания не се забелязва никаква реакция.
    Важното е да не опуснеш питата другото е майтап

Наблюдател
    Регистриран
    17.08.2014
    Пчеларски район
    Белово
    Г-н Nik_m,тъй като ми е прецакан компютъра трудно пиша на кирилица.Ти не ме познаваш,но въпреки това си намери незначителен повод да ме обидиш.Казват,че пчеларите били добри хора,но ти ме караш да се съмнявам.

Наблюдател
    Регистриран
    17.04.2014
    за мен неса добри хора защо и аз като теб написах нещо и те ме нападнаха като кобри

Страница 19 от 39 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •