Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 39 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Колега, Цеко,
    Помисли си с какво друго контактуваш на пчелина, освен пчелните жила.Може да е растение ,химикал или животно.Например котка.Аз съм доказано алергичен към различни растения и прах, но пчелните ужилвания с годините стават все по-незабележими като ефект.Потърси си сериозен доктор.Че то доктори много , но лекари малко.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Лошото е че до сега никога не съм се замислял с какво контактувам не само на на пчелина, а изобщо по принцип. Тия дни пак ще пробвам с пчелите (и без това имам работа с тях), поне за мен малко да ми се по изчистят нещата, че то докторите вярно са много (личния ми лекар ми тресна инжекция урбазон + алергозан, а бях отишъл само за направление при него и после цял ден вървях като изтръпнал), но едва ли ще ми помогнат ако сам не си помогна.

Наблюдател
    Регистриран
    21.06.2014
    Пчеларски район
    гара Лакатник
    Вчера отново ме докопа една пчела. Намазах се с оцет и веднага спадна (то беше леко, като ужилване от комар). Но друго е ако си алергичен...

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    И аз да добавя нещо както съм писал по-долу в постовете ми когато си направих тест се оказах алергичен ,това обаче не ме отказа от това да отглеждам пчели и си купих костюм ,тип гащеризон с було и ръкавици ,нямa да казвам точната цена нито марката да не прозвучи като реклама, но от както работя с него от май месец тази година до сега не ме е жилила пчела и онзи ден правих преглед и след него свалих булото и запалих цигара и застанах пред входа на единия кошер, потен целия и там му слагах поилка и изведнъж като ме нападнаха 10-тина пчели ,по главата бягай, махаи с ръцете разминах се само с едно ужилване по главата отзад ,но интересното ,е че нищо не ми стана ,а уж съм алергичен чак на другия ден малко ме сърбеше и това е.Та мисълта ми е че с хубава екипировка и внимателна работа може да се избегне ужилване а и тези тестове нямайте им много вяра докато не ви ужили макар ,че първите няколко ужилвания не са фактор но се пак e нещо доколкото знам чак след 4-5-то ужилване може да се каже алергичен ли си

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Познавам хора, които след първото ужилване на 101% без никакво съмнение може да се разбере че са алергични...

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    И аз познавах един ,но вече го няма незнам колко пчели са го ужилили но си отиде човека а беше само на 32 год.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    В този ред на мисли то може и от комар да си отиде човек.Има гащиризони по 3-5 лв.за еднократна употреба,на мен ми вършат работа, и потенето е колкото с пчеларските, специални.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Не ми се вярва да устиска на пчелните жила, поне аз до сега не съм срещал дрехи с подобни параметри,но ако все пак някой знае (но да е сигурно и проверено) да свирка.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Не ми се вярва да устиска на пчелните жила, поне аз до сега не съм срещал дрехи с подобни параметри,но ако все пак някой знае (но да е сигурно и проверено) да свирка.
    Колега ето ти линк на един костюм ползвам същия един даже два размера по-голям от моя реален размер под него слагам тениска и понеже ми е по-голям стои леко подпухнал смисал не е прилепнал по мен и досега не съм получил нито едно жило с него да чукам на дърво.Ето линка http://www.legabg.com/index.php/ekip...atno-bulo.html
    А ето и линк на ръкавиците с който работя и най-редовно по тях след като приключа работа има по 5-6 жила но не пропускат да стигне до кожата на ръката ти страхотни са много съм доволен.http://www.legabg.com/index.php/ekip.../rukavici.html
    Не искам да правя реклама на сайта въпреки че така се получи но това си е моето мнение

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Отвори търсачката ,и пиши,предпазни облекла за еднократна употреба.

Страница 17 от 39 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •