Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 31 до 40 от общо 192

Тема: ТИМОЛ

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Така ми каза познатия че си ги третира постоянно.Няма ли да е по добре да отървеш пчелите от кърлежа постоянно.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Можеш да му намалиш популацията, но да го "изтребиш до крак" едва ли. Колега помириса ли разтвора с тимола? Меда поема миризми, едва ли ще искаш този който ядеш да има такъв вкус и мирис. И другия, който продаваме, също го ядат хора. Ако има толкова голям проблем с акара, не събираш мед, а викаш ветеринара и следваш предписанията. Това да се третират така без нужда няма смисъл, като да пиеш хапче, че може да те заболи глава.

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Здравейте колеги , за пръв път ще третирам с тимол и искам да попитам по-опитните , сега може ли да се третира с него чрез опушване при положение че има много пило по питите .
    Благодаря предварително за отговорите.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от suni Виж публикацията
    Благодаря за полезния съвет! Тази рецепта за колко кошера е, за да знам пропорциите аз колко да направя.
    Можеш да третираш около 100 семейства по три пъти. Температурата на въздуха да е около и над 15 градуса. При опушването пчелите реагират с излизане от кошера, но това да не те притеснява, всичко утихва след около 30 минути.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011

Тритиране с ТИМОЛ

Привет на всички.
    Искам да пусна тази тема тъй като стана доста често колеги пчелари, които не искат да пускат химия в кошерите да третират с тимол.
    Аз личнопознах с ЕКОСТОП преди две години и съм много доволен. 1 път в годината виждам пчела с кърлеж по нея, когато третирам максимум 50 кърлежа намирам на дъното - което според мен е добре.
    От миналата година, освен ЕКОСТОП започнах да използвам и тимол, заедно с ментово масло - които са основните съставки в Екостоп-а. Начина по който го правя е просто намазвам с шишенцата по рамките в горната част. Пчелите доста се нервират от силната миризма, но не ги убиви. Истината е, че по този начин не правя конкретна дозировка, което не е добре, затова ще помоля ако някой каже какъв опит има с тимола и как го дозира и прилага.

Не наблюдавам повече от 20-30- макс 50 паднали кърлежа по дъното на кошерите, което мисля е ниска опаразитеност.
    Скоро видях едно приспособление, което включва нещо като бензинова лампа и отделно отделение където се разтваря тимолът и това искармало на топла пара тимолът и така се третирало.
    Ако някой има опит с това нека сподели.
    Поздрави,
    Мартин

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Има започната тема за тимола. Използвай търсачката.

Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •