нафталинът не е добро решение ,аз ги съхранявам на кумин като между магазините слагам орехови листа но има понякога малко пайжина от мулец понякога
нафталинът не е добро решение ,аз ги съхранявам на кумин като между магазините слагам орехови листа но има понякога малко пайжина от мулец понякога
Според мен, плаките които се предлагат за предпазване на храни от молеца, ще помогнат.Тази година ще пробвам.На тях мисля, че има указания за обема, при който са ефективни.Те са намазани с лепило и нещо което привлича молеца.Жена ми слага в гардеробите с дрехи такива и молеца се лепи.
Скоро видях и едни примамки за инсекти, които се закачат в овощните градини за да привличат инсектите.В описанието се твърди, че гадовете се привличат от яркия цвят и залепват.Предлагат се за биологична борба, вместо пръскане с инсектициди на овошките.Дали ще привлича молеца обаче е друга работа.
http://www.youtube.com/watch?v=-JdD-1DLdq4&feature=plcp Магазините с питите остават в/у плодника
Здравейте,
Въпросът ми се като този в началото на темата "Как да съхраним прашецови пити от пролетта". За молеца е ясно. Има ли опасност прашеца в питата да плесеняса.
Втора употреба фризер , ще ти е полезен . Комшията в Телиш ги ръси обилно с пудра захар .
Не променя ли качеството си,при минусови температури?
Не . Колегата е във Владая . Връща ги темперирани в кошерите .
Могат ли да се съхранят във вакумирани торбички? Моля за мнения..
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))