Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 82 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 817
    Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    А ограничавате ли майката с ХР, за да не се качва в горните корпуси където събират мед? И ако не я ограничавате, какво я спира да се качи?
    "Въображението е по- важно от знанието"- Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    ХМ решетка си има и плюсовете и минусите. Предпочитам да махна две пити от медовия корпус и да раздалеча останалите.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от donboneti
    ХМ решетка си има и плюсовете и минусите. Предпочитам да махна две пити от медовия корпус и да раздалеча останалите.
    Какви са й минусите? Затрудняват преминаването на пчелите ли?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Не ги затруднява ако са силни и има паша. Ние сме тези които трябва да преценим на кое семейство и кога да я поставим.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Дори и при силна паша ХМ пак ги затруднява. правил съм експеримент. Половината с ХМ другата половина с по 8 вместо 10 пити. Там където бях сложил решетки почти не бяха качили мед в медовия корпус. Бяха ограничили майката и само дебели венци над пилото. А тези без решетка -дебели медени пити. Тогава махнах решетките и за норматив напълниха корпусите.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
    Не искам да обидя никого но има и една друга истина и тя е че повечето пчелари немогат да работят с ХР и след получаване на незадоволителни резултати ХР не била удачна, не вършела работа и т.н. ...
    А как се работи правилно с нея?

Не искам да обидя никого но има и една друга истина и тя е че повечето пчелари немогат да работят с ХР и след получаване на незадоволителни резултати ХР не била удачна, не вършела работа и т.н. ...
    Аз примерно ако нямам ХР не знам как щях да работя.За мен е голямо облекчение .Не мога да разбера какви са тия пчели дето не минават през ХР.Ако Ви кажа ,че работя понякога с две или три ХР на кошер сигурно ще ми се присмеете ,но това е реалността(когато са две майки).

На снимката с червено са ми ХР.

Цитат Първоначално публикувано от nikberk
    Аз примерно ако нямам ХР не знам как щях да работя.За мен е голямо облекчение .Не мога да разбера какви са тия пчели дето не минават през ХР.Ако Ви кажа ,че работя понякога с две или три ХР на кошер сигурно ще ми се присмеете ,но това е реалността(когато са две майки).

На снимката с червено са ми ХР.

АаАаАаАа ти ли Никиииии, ти ли не знаеш какви са тези пчели който не минават през ХР?Майките и някой и друг търтеи не минават хахахахаха.А сега сериозно, и аз не съм чул пчела да не минава през ХР.

п.п.Ник днес отивах на Берковица и минах покрай фургоните ти, имаше много усилен летеж, поздравявам те за силните семейства.Някой път когато си там, пак ще спра да пушим по цигара.

Цитат Първоначално публикувано от Mind_Control
    Ползва се обрамчена ХР.Ако я сложиш директно върху питите, площа и се намалява с над 1/2.

Автор
    Регистриран
    18.03.2012
    Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Цитат Първоначално публикувано от Mind_Control
    Ползва се обрамчена ХР.Ако я сложиш директно върху питите, площа и се намалява с над 1/2.
    Ммм да, като се замисли човек си е точно така. Мерси за ценния съвет.

Страница 33 от 82 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •