[quote="Лежаков А защо не го практикувате?[/quote]
Задължително ли е в рамките от които се центрофугира меда да са се излюпвали пчели?Задължително ли е тези същите рамки да присъстват по време на третиранията срещу вароа и др.?
[quote="Лежаков А защо не го практикувате?[/quote]
Задължително ли е в рамките от които се центрофугира меда да са се излюпвали пчели?Задължително ли е тези същите рамки да присъстват по време на третиранията срещу вароа и др.?
[quote=Aleksey][quote="Лежаков А защо не го практикувате?[/quote]
Мисълта ми е, че това развитие на семейството, е в природата на пчелите.Идеята на "yuri" ми хареса.
Пчеларя решава, кои пити ще центрофугира.А с какво, кога, как и къде ще третира, зависи от неговите познания.
"Задължително" трябва да дишаме, да се храним и да акаме.За нищо друго "задължително", не се сещам.
"Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух
Къде и кога съм казал, че не го практикувам. Напротив още преди 10 поста казах това:Първоначално публикувано от Лежаков
А след това и:Ако обаче, всички тези корпуси се поставят отдолу, без проблем може да не ги погледнеш и до септември. Личен опит.
Не винаги постъпвам така, само защото предпочитам преди главните паши пчелите ми да имат на разположение "девствени" пити за стоковия мед. Защото добивам мед, преди всичко за себе си и предпочитам да е от пити в които никога не е люпено пило.За разлика от вашия пчелин, моя е на 150 км от дома ми и често ми се налага да разширявам "ударно", но никога не го правя по описания от вас начин, защото го намирам за голяма грешка.
Ами постарай сеПървоначално публикувано от Лежаков
.Иначе колегите биха се замислили за познанията на някой.
На вниманието на 'scutellator'- ABJ, бр 2/2005 г например.
Дано нямаш в предвид Juniper Hill..
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
имам един въпрос .
как може да се открие маиката при буйна паша
Тогава най-лесно се открива.
Практиката плодника да е на 2 корпуса и по някое време той да се разделя с ХР, до колкото ми е известно, не съм чувал да се практикува другаде освен в БГ (със сигурност в никоя англоговоряща страна). Затова и този метод не е обяснен в литературата.Първоначално публикувано от scutellator
Колега scutellator, посочил съм ти пример за прилагане на практика разделянето
на плодник от два корпуса с ХР. Друг е въпроса какво е твоето мнение.
Статията на Джон Хог за мен е много интересна.Можем да коментираме.
За което съм искрено благодарен. Почти бях забравил за че имаше и такова нещо като метод на Джунипър Хил (и понеже нямам списанието, по някаква случайност успях да намеря какво точно имаш предвид под ABJ 145/2 брой).Колега scutellator, посочил съм ти пример за прилагане на практика разделянето
на плодник от два корпуса с ХР.
Както и да е. Отговорът ми беше обвързан с контекста към въпроса на Valaz. Наистина има описано и на други места как се разделя плодника с ХР - Демари, например. Но моето мнение за метода на Джунипър Хил е същото като за Демари - малко по-сложно е от това просто да разделиш плодника с ХР, а най-отгоре да поставиш магазините.
Не мога да коментирам първия метод, тъй като не съм запознат с него в детайли - преглеждал съм го отгоре -отгоре. Когато стане въпрос за метод, който не може да бъде обяснен с две изречения, получавам алергия и просто го прескачам (прелиствам на следващата страница на списанието).
Ако една технология не ми гарантира нито повече мед, нито по-малко труд, за какво да си правя труда да се запознавам с нея
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))