Според мен ,поне между 2 готови по 1 за градеж иначе може да пуснат далаци настрани.
Според мен ,поне между 2 готови по 1 за градеж иначе може да пуснат далаци настрани.
ако кача от долният корпус 2-3 изградени с пило или прашец, а на тяхно място сложа за изграждане няма ли да стане?
Ще стане,само не знам за пилото да не е вредно
То това е въпроса. Ако знае някой да сподели, моля!
Миналата година,поради липса на изградени пити,направих следното нещо:от първия корпус взех 2 пити с пило и ги качих горе,на тяхно място сложих 2 основи.Останалото място от 2рия корпус допълних с 2 изградени и 6 основи.Изградиха ги без проблем,но има една особеност-иска здраво хранене!Тази процедура я направих рано-рано,десетина дни преди да цъфне рапицата.Тази техника ми я каза колега от форума,ако не се лъжа Танаси беше,за което му благодаря.
И аз ще пробвам въпреки , че нямам рапица. Благодаря
Kогато при пролетното развитие на семейство в ЛР кошер, плодника достигне 2 корпуса и дойде време да поставим трети, а единия плодников корпус без майката да бъде поставен над ХР, как познавате в кой от двата корпуса е майката? Обикновено майката е в горния корпус, но понякога може и да е в долния. Преглеждане на питите една по една е много трудоемко и би направило ЛР технологията по-времеемка от ДБ. В пчеларските книги не се разглежда този въпрос.
Здравейте колеги работещи с ЛР!
Виждам,че доста сте напреднали с темата.Предполагам, че тук е мястото, където всеки може да разбере всичко за системата ЛР.Затова реших да Ви задам един въпрос, на който аз знам отговора.
Какво ще се случи, ако през пролетта, когато майката е в най-долния корпус, се поставят отгоре всички останали корпуси /2,3или4,няма значение/и до средата на месец Август, никой нищо не пипа?Без ротации на корпусите,без ХР,просто никой не пипа кошера.
Какво ще се случи ???
Чакам с нетърпение Вашите отговори.
"Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух
Същото, което се случва в твоите наклонени лежаци, но вероятно по-бавно. Особено ако пролетта е студена и времето е променливо.
Само че, е много тъпо да се постъпва така. Ако обаче, всички тези корпуси се поставят отдолу, без проблем може да не ги погледнеш и до септември. Личен опит.
Не търся спорове и скандали.Говорим за ЛР, а не за други кошери.Като модератор, Вие имате право да преценявате,кое е тъпо и кое не.Аз просто зададох въпрос.Ако не знаете,не отговаряйте.Първоначално публикувано от yuri
п.п. А по отношение на "наклонения лежак", ако с конкретни доводи ми докажете ,че не става за отглеждане на пчели, ще ги запаля.
"Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))