Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 43 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 817

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Кирчо , ами то първата ти идея беше за прехвърляне от ДБ в ЛР бе бате , за туй ти писах , сега гледам че и с акара се бориш . При туй положение ще се хвърлят първо на далаците и после ще се качват на горе да градят , ма нищо де ще правиш и хубав восък . Айде успех !

Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Кирчо , ами то първата ти идея беше за прехвърляне от ДБ в ЛР бе бате , за туй ти писах , сега гледам че и с акара се бориш . При туй положение ще се хвърлят първо на далаците и после ще се качват на горе да градят , ма нищо де ще правиш и хубав восък . Айде успех !
    Не заня дали така точно ще се получи, дали първо далака ще почнат да градят под рамката или на основата ще почнат , но ще науча догодина със сигурност.Дори и първо далака да строят , за мен пак ще е добре , восъкът никога не е излишен при цена на основа левче.
    Догодина ще стане ясно , ще пробвам и ще пиша.
    Поздрави на всички и благодарности за мненията.

Наблюдател
    Регистриран
    12.07.2011

колеги аз сам новобранец имам един въпрос задължителноли ако

Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov
    Не заня дали така точно ще се получи, дали първо далака ще почнат да градят под рамката или на основата ще почнат , но ще науча догодина със сигурност.Дори и първо далака да строят , за мен пак ще е добре , восъкът никога не е излишен при цена на основа левче.
    Догодина ще стане ясно , ще пробвам и ще пиша.
    Поздрави на всички и благодарности за мненията.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Относно вида кошери,колегата Деспотов би ти помогнал,аз сам на 600км. диагонално от теб,а подхранването не я изключвай тази задачка, ротациите на моменти дори са излишни -по преценка на пчеларя ,относно кръста има и лр-8 кошери аз сам с такива от тази година но по други съображения.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Хубавото на ЛР кошера е, че развиваш семейството във вертикална посока и не си ограничен, както в 12-сетака ДБ. Можеш да делиш семейства, да създаваш нови в един и същи кошер. Да прилагаш различни техники.Да отглеждаш 2 семейства в един кошер. Иначе стандартнтата ЛР технология, описана в повечето книги е кошер с 3 корпуса, които ротираш в процеса на развитие на семействата и така развиваш по бързо семейството и създаваш по силно семейство. И по-лесно се справяш с роевото настроение. По точно казано ЛР си е флексибъл система.
    Но, иска много четене и знания.

особено флексибъл е ако няма лайсни и не го стегнеш добре с коланите при превоз на нова паша....хахаха....става коктейл . мед,восък и пчели всичко на камара....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Да бе да. Коктейл става ама друг път. Не ми се е случвало, а местя няколко пъти на сезон. Не пишете глупости.

Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Хубавото на ЛР кошера е, че развиваш семейството във вертикална посока и не си ограничен, както в 12-сетака ДБ. Можеш да делиш семейства, да създаваш нови в един и същи кошер. Да прилагаш различни техники.Да отглеждаш 2 семейства в един кошер. Иначе стандартнтата ЛР технология, описана в повечето книги е кошер с 3 корпуса, които ротираш в процеса на развитие на семействата и така развиваш по бързо семейството и създаваш по силно семейство. И по-лесно се справяш с роевото настроение. По точно казано ЛР си е флексибъл система.
    Само ако ми позволите да допълня към вашия пост иска и съвет от опитен пчелар такъв който е работил със системата и може да разясни това което книгите не са разяснили- смятам и вие ще сте съгласен с мен.
    Поздрави!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
    Което, както би трябвало да се подразбира - означава, че с ДБ не можеш...да развиваш сем. във вертикална посока,да делиш семейства,да създаваш нови в същия кошер,да се справяш лесно с роевото настроение.О, и ДБ не е флексибъл система!
    Нищо лично Гена, ама в София много книги четете и малко пчели гледате.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

ДБ 10 рамков е по-удобен и практичен да подвижно пчеларство от корпусните кошери....а и изобщо дори за стационарно пчеларстване е по-удобен....не е вярно че не може да се правят комбинации и варианти с него....ЛР има приложение може би само в районите с много обилни и богати застъпващи се паши каквито съществуват на малко места....разгледайте сръбския пчеларски форум да видите че повече от половината от най-успешните им пчелари са на ДБ...не е нужно шаблонно да се преписва едно и също ....начинаещ пчелар с ДБ се учи на пчеларство най-правилно....там подхода към всяко семейство е индивидуален,а не шаблонно - опа днес слагам втори корпус на всичките,утре ротирам,вдруги ден слагам на всички трети корпус ....хахаха...ЛР е за големи майстори....но като гледам в България ДБ си господства и дълго още ще е така...в нашия край никой не търси ЛР отводки, а за ДБ не смогвам да приема всички оферти...сега след тия студове ще има търсене.....много пчела е погинала...особено на невежите...

Страница 28 от 43 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •