Да ще е интересно да се прочете продължението наистина.
Да ще е интересно да се прочете продължението наистина.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Колеги, не четох всичко за прехвърялнето от ДБ в ЛР , щото го знам! Но едно ми направи впечатление:Рязане на рамки с лозарска ножица!!!??? Вие споделете, аз ще замълча! Имам предвит статията във Фермер!
1. От ДДБ на ЛР е най-лесно. Правиш 7 см дървен пояс с размерите на корпуса и го поставяш на дъното. Така вътрешната височина става за 30 см рамка. Преместваш рамките с пилото вътре. Ака са на малко рамки разширяваш с ЛР-тови рамки. От долу пускат далак, който после изрязваш. Ако са на 10 рамки поставяш отгоре корпус. Като се качи майката разменяш местата и разделяш с ханеманова решетка. Горе става магазин с високи рамки 30 см. Като извъртиш меда режеш и точка. Ако нямаш ток на пчелина режеш с овощарска ножица от големите 1 метър рамо.
Ти Манолов не го мисли. Ами Деспотов как ли се е оправял досега? Без никой нищичко да му каже...
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Тази тема съм я чел няколко пъти и ми е много интересна, жалко че на напоследък има само спам в нея. Няма ли някой да сподели малко опит, аз от другата година вкарам по 2 магазина на семейство защото с тях се работи по лесно. Започнах да правя магазини вече имам 10 и до пролетта трябва да окомплектовам всичко.
Ако са от мека дървесина ще стане, без разбира се след това да се приковава долна летва . И като се бракува питата, рамката отива в печката. Аз не съм и не бих го направил. Рязал съм рамки с трионче и на пълните пити не съм ковал долната летва. Това го направих след брака на самите пити, но рамките не са деформирани и няма проблем.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))