Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 221

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Утре или вдругиден ще пиша какво е положението. Аз съм много притеснен. В окото на бурята съм. Там дето са най - многото кърфички на картата.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Получих СМС-а.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Screenshot_2016-04-22-22-31-25.png
Прегледи:      688
Размер:	65.3 KB
ID:	6535
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Над гр.Лом днес от 8.00до 11.20ч. прелетя самолета 4-5 пъти. Пръскат си и не им пука.
    Кошерите не съм ги затварял..дано няма жертви, въпреки че се съмнявам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Някой знае ли какво точно ще пръскат горите, ливадите, деретата или всичко?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Това, което се прави в момента е пълно безумие.. Все едно да убиеш комара кацнал на бузата с ло пата. Трепят се всичко що лети. Това освен нашите загуби, ще наруши и екоравновесието. Държавните институции грубо нарушават законите. В момента особено след дъждовете всичко цъфти. Ще ни унищожат мамка им. А и начина на уведомяване е меко казано плачевен. Тази седмица ще се пръска, но няма нито час, нито с какъв препарат, нито къде. Направиха ни на маймуни. Научихме голяма част от земеделските производители да ни пазят, но държавните институции не можахме.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Защо този процес трябваше да се извърши с пръскане, а не с ваксина индивидуално на всяка крава? Всяка една се води на отчет, а и всеки стопанин е заинтересован да ги ваксинира. Каква е сметката в моя район?
    Преди време имаше три сборни стада с по 40-50 говеда и 3 стада на отделни частници с по 60 - 100 глави. Сега тези същите трима драстично са ги съкратили въпреки субсидиите, а сборните са само 6 говеда. Тези 6 говеда струват 2 500 - 3 000 лв. максимум. Аз ги плащам с 12 кошера. 30 - 40 кошера за по - крупните трима частници. Заради 20 000 лв. затриха пчели, продукция, труд, средства, време, нерви.... за много повече. А и щетите продължават да се трупат и както гледам, пчелите няма да могат да се подготвят за зимата и ще стане МОР. Толкова ли беше трудно да вземат ваксината и да я приложат в кратък срок? Нали това им е работата? Държава за чудо и приказ.

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2010
    Пчеларски район
    сандански
    Пръскането в община Струмяни го отложиха за утре сутрин от 6.00 до 10.00.
    Посред нощите затваряхме кошери ,но се оказа напразно. Пръскането отложено за неделя. Тази нощ същата акробатика.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Чудя се,кое е по голямото зло;да напръскат и изтровят летящата пчела или след пръскане да отвориш кошера и пчелите да вкарват отрова в кошера.И в двата варианта ще вкарват,но в първия,отровата ще е в пъти по малко....Какви ли добавки слагат във фуражите за по голям млеконадой.Дали пък те(добавките) не са виновни за болеста......
    Днес около 10ч,време прекрасно,нощес е валяло дъжд,но летежът......не е като преди 2 дена.Летящата пчела на половина.Пред кошерите не се забелязва пресен подмор....

Потребител
    Регистриран
    02.06.2016
    Теодор Костов
    Вчера в 08:42 ·
    Здравейте госпожо Танева! Повод да се обърна към Вас ми дава странното поведение на лицата натоварени с изпълнение на заповедта за пръскане на площите по поречието на река Дунав срещу кръвосмучещи. В разрез с наредба №15, вчера 09.06.2016г ми беше съобщено по телефона че днес от 6ч до 10 ч ще се извърши пръскане против комари. Без да се изясни къде, с какъв препарат и с каква техника. Каза ми го кмета на селото, който е получил устна заповед от кмета на общината. След разговор с общинския кмет разбрах че той е уведомен устно от областния управител. Звъннах на областния. От него разбрах подробности.До късния след обяд повечето от колегите с които поддържам контакти или не знаеха изобщо за пръскането или бяха чули от някого, включително и от кметовете на населени места. Искам да внеса яснота че за затваряне на пчелните семейства и предпазването им от отравяне е необходимо време. Това време е предвидено в наредбата. Бяха проведени няколко разговора с един от пилотите на самолета който ще участва в пръскането на площите. По неговите думи ние трябвало да вземем мерки защото сме получили телеграми че ще бъде извършено третиране на площите. Така му било казано. В крайна сметка се наложи да звъним в МЗХ и по тачно в отдел Животновъдство. В 17.10ч ми се обади една госпожа която ми каза че се отлага пръскането за днес 10.06. 2016г . То ще бъде извършено два дни по късно.По тоя начин ни се дава време за реакция. Чудя се какво какво щеше а се случи с 912-те пчелни семейства за които се грижи моето семейство, и десетките хиляди други на колегите ако не бяхме толкова настоятелни. Трябва ли за сметка на един сектор от животновъдството да се загроби друг? Къде се скъса нишката? Защо ние обикновените граждани трябва да контролираме и коригираме беззаконните действия на управляващите?
    Пълно безхаберие от страна на чиновниците.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Пръскане срещу комари в бургаско се прави от много години и няма отравяния,пръска се рано сутрин около водните басеини към 9 часа спират и даима засегнати летяща пчела са единични броики.Кошерите особено силните око ги затвориш за един ден вътре става страшно горещо пчелите се мъчат да свалят температурата напускат пилото ,подмора е голям не помага и мрежестото дъно а и като гледам кошерите на повечето колеги дълбоки дъна и мрежи няма.Които е затварял пчели в жегите едва ли ще повтори .

Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •