Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 30 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 294
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Колега, за колко кошера става на въпрос ?
    Аз и един колега изпробвахме вариянт на преместване на един кошер по време на летеж по обед. Преместихме го на 4-5 метра в рамките на един час, но по метър през двайсетина минути. В рамките на тези 20 минути всички летящи пчели които бяха навън и се връщаха, набързо се ориентираха и си влизаха в кошера, а излитащите вече се ориентираха по новото местоположение. Дано да съм ти помогнал с инфо.
    30 см е много малко, поне с метър ги премествай.
    Успех.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Опиши как са разположени кошерите един спрямо друг и колко броя са. Така ще получиш по точни и конкретни предложения как да стане местенето.
    Ако не ти е спешно местенето го отложи за след няколко месеца и всички наведнъж можеш да ги преместиш на новото място с едно местене.

най много с метър се мести и то при определени условия.Това което казва Евгени е възможно, но какво правим в такъв случай с облитащите се пчели.????Примерно за ден както сте го изместили с 5 метра, а младите пчели който са направили последното си облитане на старото място, какво става с тях???Аз съм сигурен че ще се върнат на старото място + 1 метър в ляво или дясно.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И,като неси намерят кошера какво следва?

Потребител
    Регистриран
    12.01.2012
    Аз съм местил с до 50см. вечер , както си пише по книгите и те съветвам да направиш точно това. Успех!

Цитат Първоначално публикувано от Alex77
    Аз съм местил с до 50см. вечер , както си пише по книгите и те съветвам да направиш точно това. Успех!
    е тва е приказка за по голямо местене е в сферата на експериментите.Може с метър най много, но там е според зависи как и къде са разположени другите кошери

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    А как се мести на земята кошер, разположен на покрив на сграда?

Цитат Първоначално публикувано от павликянин
    А как се мести на земята кошер, разположен на покрив на сграда?

ти ли ..... Тук става въпрос за много кошери, ще има налитане.Ако е един, може и с 10 15 метра да го местиш, ще се преориентират пчелите.Ела да видиш, как ще преместя с 10 метра кошер и няма да имам и 1 загубена пчела, и обратното ще го изместя след това с 1 метър и ще стане мазало.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    Не е един, просто искам да сваля един на земята, по-точно - да преместя пчелите в по-голям и по-сигурен срещу кражба кошер.

Страница 7 от 30 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •