Васко ако кошера е сам или краен спокойно можеш,вечерта преди да върнеш магазинните рамки,да го изместиш.На другия ден ще се повъртат на старото място и до вечерта ще се кротнат.Незабравяй на входа да им сложиш някъкъв ориентир.
Васко ако кошера е сам или краен спокойно можеш,вечерта преди да върнеш магазинните рамки,да го изместиш.На другия ден ще се повъртат на старото място и до вечерта ще се кротнат.Незабравяй на входа да им сложиш някъкъв ориентир.
В тази сезона можеш да го преместиш когато желаеш, заштото пчелите нјамат много летене сега, така да ти това не прави причина. Ако пак има летене, помери ги навечер, когато са в кошера и затвори прелката да сутринта не излетјат, едно два дена и после всичко по старо. С успех.
Привет
От цялата тема не разбрах колегите който местят кошерите ноември,декември или (зимата) кога го правят денем или вечер, и ако се местят денем излизат ли пчели когато се марда кошера дори и при лошо време???
Трябва да се избягва местене през зимата когато са на кълбо пчелите.Първоначално публикувано от bor4o111
"Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...
Гледаш прогнозата и местиш. Аз миналата година така преместих 10 семейства късна есен, 15 дена се падна лошо време и нямах ядове. И да се облетят то ще е пред кошерите
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Привет (:
От цялата тема не разбрах лолегите който местят кошерите ноември,декември или (зимата) кога го правят денем или вечер, и ако се местят денем излизат ли пчели когато се марда кошера дори и при лошо време
най-добре е да не се местят през зимата но все пак ако се налага трябва да става внимателно. Дали ще е денем или нощем вече е твой избор...
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Здравейте.Имам една дилема как да преместя 20 кошера на 250 км и кое време на годината е най подходящо със какъв транспорт е най удачно.Имам ли теоретично, някакъв шанс да ги преместя благополучно без много загуби
Продай ги и си купи на новото място.
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Най добре е през март.Теоретично шансът да НЕ загубиш нито една пчела е голям.А до март прочети темата(и не само).
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))