Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 20 ПърваПърва ... 81617181920 ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 294

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Васко ако кошера е сам или краен спокойно можеш,вечерта преди да върнеш магазинните рамки,да го изместиш.На другия ден ще се повъртат на старото място и до вечерта ще се кротнат.Незабравяй на входа да им сложиш някъкъв ориентир.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    В тази сезона можеш да го преместиш когато желаеш, заштото пчелите нјамат много летене сега, така да ти това не прави причина. Ако пак има летене, помери ги навечер, когато са в кошера и затвори прелката да сутринта не излетјат, едно два дена и после всичко по старо. С успех.

Наблюдател
    Регистриран
    09.11.2010
    Привет
    От цялата тема не разбрах колегите който местят кошерите ноември,декември или (зимата) кога го правят денем или вечер, и ако се местят денем излизат ли пчели когато се марда кошера дори и при лошо време???

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от bor4o111
    Привет
    От цялата тема не разбрах колегите който местят кошерите ноември,декември или (зимата) кога го правят денем или вечер, и ако се местят денем излизат ли пчели когато се марда кошера дори и при лошо време???
    Трябва да се избягва местене през зимата когато са на кълбо пчелите.
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Гледаш прогнозата и местиш. Аз миналата година така преместих 10 семейства късна есен, 15 дена се падна лошо време и нямах ядове. И да се облетят то ще е пред кошерите
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Наблюдател
    Регистриран
    09.11.2010
    Привет (:
    От цялата тема не разбрах лолегите който местят кошерите ноември,декември или (зимата) кога го правят денем или вечер, и ако се местят денем излизат ли пчели когато се марда кошера дори и при лошо време

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    най-добре е да не се местят през зимата но все пак ако се налага трябва да става внимателно. Дали ще е денем или нощем вече е твой избор...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Здравейте.Имам една дилема как да преместя 20 кошера на 250 км и кое време на годината е най подходящо със какъв транспорт е най удачно.Имам ли теоретично, някакъв шанс да ги преместя благополучно без много загуби

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Продай ги и си купи на новото място.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Най добре е през март.Теоретично шансът да НЕ загубиш нито една пчела е голям.А до март прочети темата(и не само).

Страница 18 от 20 ПърваПърва ... 81617181920 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •