Би ли дал повече подробности - вида и цената на материяла, ако може и линк откъде си го купуваш, освен ако самият ти не си продавач, а също и за рязането - какво разбираш под "подходящите машини", цирколяр със срециален диск или банциг с по специална лента, или пък някакво гигантско макетно ножче...
А, и по между другото ти от кой район си?!?
От 2004 се занимавам с изолации и смело мога да кажа, че стиропор с плътност >22 се намира трудно да не кажа невъзможно. Да в завод може да поръчаш с по голяма плътност но чак пък 50... Пресите с които пресоват първичния продукт - топченца стиропор не са пригодени за такива обеми и налягане. Дори фибранът предлаган на българския пазар не съм чувал за плътст >28. Виж при каменната вата нещата стоят по по-друг начин. Но пък знае ли се, щом твърдиш че има 50 може и да е истина.
В пчеларския магазин Тилия в София продават кошери от полиуретан. Те са като тези:
http://goldenbee.bg/product/171/pche...apikoz--dadant
Някой работил ли е с такъв кошер и може ли да сподели впечатления по въпроса?
В момента изработваме кошер от ПЕНО ПВЦ . Днес го боядисвах и в понеделник ще пусна снимки. Аз също не съм работил с такъв кошер ,но тази година ще поставя дузина на пчелина си! Ето ималко инфо за пено пвц Пено-PVC плоскостите са идеални за вътрешно и външно приложение в промишлеността, строителството и рекламата. Плоскостите се отличават с лекото си тегло, дълготрайност и повърхност, която позволява да бъде напечатена, гравирана и обработвана съобразно изискаванията на клиента.
Поставянето на плоскостите става с универсални инстументи и методи. Те се предлагат в следните стандартни цветове: бял, сив, червен, син, жълт, зелен и черен.
Характеристики:
Наполовина от тежестта на твърдите PVC плоскости
По-ниски цени
Добри механични свойства
Добра изолация, по-ниска топлопроводимост
Лесна обработка
Самогасящи се
Слабо абсорбират вода
Голяма химическа устойчивост
Отговарят на различни международни стандарти
Нетоксични
Прахът и мърсотиите се отстраняват лесно с вода
Чакаме снимки.Успех колега
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))