Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 43 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 424
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Гали Виж публикацията
    Здравейте колеги.
    Аз от 2год. Си произвеждам кошери от EPS стерйопор. Занимавам се професионално със топло изолация.
    Поради познанията на материята-стерйопор реших да пробвам.Резултатите са уникално добри.Стерйопора трябва да е минимум 50кг. На кв.м
    Рязането на стерйопора трябва да се извършва само със подходящите машини и ще установите ,че не заклейват корпусите,защото прилягат плътно.
    Пожелавам успех на всички колеги.
    Как се пише: стиропор, стириопор, стериопор или стереопор?

Правилно е да се пише стиропор. Думата произхожда от немската търговска марка Styropor.

Някой да не си изкриви езика, докато чете.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Здравейте колеги.
    Аз от 2год. Си произвеждам кошери от EPS стерйопор. Занимавам се професионално със топло изолация.
    Поради познанията на материята-стерйопор реших да пробвам.Резултатите са уникално добри.Стерйопора трябва да е минимум 50кг. На кв.м
    Рязането на стерйопора трябва да се извършва само със подходящите машини и ще установите ,че не заклейват корпусите,защото прилягат плътно.
    Пожелавам успех на всички колеги.
    Би ли дал повече подробности - вида и цената на материяла, ако може и линк откъде си го купуваш, освен ако самият ти не си продавач, а също и за рязането - какво разбираш под "подходящите машини", цирколяр със срециален диск или банциг с по специална лента, или пък някакво гигантско макетно ножче...
    А, и по между другото ти от кой район си?!?

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Искрен Мутафов Виж публикацията
    Би ли дал повече подробности - вида и цената на материяла, ако може и линк откъде си го купуваш, освен ако самият ти не си продавач, а също и за рязането - какво разбираш под "подходящите машини", цирколяр със срециален диск или банциг с по специална лента, или пък някакво гигантско макетно ножче...
    А, и по между другото ти от кой район си?!?
    Колега Мутафов стериопора го поръчвам във фирма Аустротерм в София
    Вида трябва да бъде EPS
    Рязането става със машина за стериопор
    Аз съм от София но пчеларствам във Видинско

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2016

това е машината за стериопор

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Добре, но дай сега повечко информация и за тази машина - самоделка ли е, или е нещо което е разработено от производителя на материала, а и как се нарича тази машина, евентуално да пуснеш линк от къде може да се купи?!?

Наблюдател
    Регистриран
    07.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от belerefon Виж публикацията
    Къде е този eps с плътност 50 кг?
    Да бе и мен ме интересува какъв е този стиропор с плътност 50.Да не би да говорим за XPS/

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    От 2004 се занимавам с изолации и смело мога да кажа, че стиропор с плътност >22 се намира трудно да не кажа невъзможно. Да в завод може да поръчаш с по голяма плътност но чак пък 50... Пресите с които пресоват първичния продукт - топченца стиропор не са пригодени за такива обеми и налягане. Дори фибранът предлаган на българския пазар не съм чувал за плътст >28. Виж при каменната вата нещата стоят по по-друг начин. Но пък знае ли се, щом твърдиш че има 50 може и да е истина.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В пчеларския магазин Тилия в София продават кошери от полиуретан. Те са като тези:
    http://goldenbee.bg/product/171/pche...apikoz--dadant
    Някой работил ли е с такъв кошер и може ли да сподели впечатления по въпроса?

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    В момента изработваме кошер от ПЕНО ПВЦ . Днес го боядисвах и в понеделник ще пусна снимки. Аз също не съм работил с такъв кошер ,но тази година ще поставя дузина на пчелина си! Ето ималко инфо за пено пвц Пено-PVC плоскостите са идеални за вътрешно и външно приложение в промишлеността, строителството и рекламата. Плоскостите се отличават с лекото си тегло, дълготрайност и повърхност, която позволява да бъде напечатена, гравирана и обработвана съобразно изискаванията на клиента.
    Поставянето на плоскостите става с универсални инстументи и методи. Те се предлагат в следните стандартни цветове: бял, сив, червен, син, жълт, зелен и черен.

Характеристики:
    Наполовина от тежестта на твърдите PVC плоскости
    По-ниски цени
    Добри механични свойства
    Добра изолация, по-ниска топлопроводимост
    Лесна обработка
    Самогасящи се
    Слабо абсорбират вода
    Голяма химическа устойчивост
    Отговарят на различни международни стандарти
    Нетоксични
    Прахът и мърсотиите се отстраняват лесно с вода

Наблюдател
    Регистриран
    29.03.2015
    Чакаме снимки.Успех колега

Страница 31 от 43 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •