Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 15 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 424

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Полистиролът, който използваш ми прилича на FIBRANxps 300-L (този с гладката повърхност). Ако е друг - би ли посочил какъв точно е и с каква дебелина. Цели кошери ли правиш (дъна, корпуси, похлупаци...) или само отделни корпуси и магазини? И последна питанка - ако гледаш пчели в такива кошери, имаш ли проблеми с влага, мухъл, нагризване или някакви други пречки?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Здравейте всички.
    Нов съм във форума и в пчеларството.
    Klarinet, шпертплата е доста по-проводим от фибрана. Нормално е поставен върху кошера по него да кондензира влага. Ако за подкапачна табла също използваш фибран конденза ще намалее значително.
    Ако направиш вентилационен отвор на шпертплата, то студеното течение зимата може да умори пчелите. Все пак изказвам предположения. Избора да пробваш е твой.
    Успех!

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Аз съм си направил от XPS на Фибран - Русе и пчелите вътре си живеят много добре. Всеки корпус съм го пробвал на каква тежест издържа и 100 кг. не бяха проблем.

Наблюдател
    Регистриран
    29.06.2014
    Пчеларски район
    Плевен
    Винаги съм се чудил защо при финландските кошери на корпусите (ЛР-Фарар) няма кръгла дупка по средата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от malkia.sandanski Виж публикацията
    Стационарно ли ги отглеждаш и с каква система работиш?
    Кошерите са стационарни,многокорпусни
    Този пост е редактиран от demonj; 16.09.2016 в 07:49.

Здравейте! И аз си купих от пчеларски център южен 2 броя финландски кошери.Първоначално взех два кошера лр , но без хранилки ,защото нямаха в наличност.Платих предварително хранилките и чаках да ми ги пратят два месеца .Общо взето скъпа работа .Като голям недостатък според мен е това ,че между дъното и корпуса няма пластмаса и като всичко е заклеено и самото отлепяне е голяма мъка без да повредиш цялоста на кошера.Ако някой е намерил начин без да наранява дъното и корпуса моля да сподели . Също така и на мен в пчеларски южен неми дадоха пластмаска за затваряне на мрежата отдолу и единият капак е спукан по дължина ,но това го видях в последствие . Обслужването там е на ниско ниво според мен .Ще видим как ще е през зимата,аз мисля че вътре е по топло зимата и по хладно лятото ,но очавах за тези пари да е нещо по истинско и неси оправдава парите,може би ако се взима на едро и цената е по ниска да .

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Димитров Виж публикацията
    Здравейте! И аз си купих от пчеларски център южен 2 броя финландски кошери.Първоначално взех два кошера лр , но без хранилки ,защото нямаха в наличност.Платих предварително хранилките и чаках да ми ги пратят два месеца .Общо взето скъпа работа .Като голям недостатък според мен е това ,че между дъното и корпуса няма пластмаса и като всичко е заклеено и самото отлепяне е голяма мъка без да повредиш цялоста на кошера.Ако някой е намерил начин без да наранява дъното и корпуса моля да сподели . Също така и на мен в пчеларски южен неми дадоха пластмаска за затваряне на мрежата отдолу и единият капак е спукан по дължина ,но това го видях в последствие . Обслужването там е на ниско ниво според мен .Ще видим как ще е през зимата,аз мисля че вътре е по топло зимата и по хладно лятото ,но очавах за тези пари да е нещо по истинско и неси оправдава парите,може би ако се взима на едро и цената е по ниска да .
    Моите впечатления за Пчеларски център Южен и за полистиролните кошери са абсолютно същите. И аз купи за проба два кошера и забелязвам същите недостатъци. Дъното още не са го заклеили, защото съм ги купил скоро и още не съм правил такава ротация. Единствено добро впечатление ми направи човекът, който отговаря на телефона за консултациите за полистиролните кошери. Мисля да опитам и полските кошери. При тях не ми харесва малката дебелина на корпусите - само 2.5 см. Всичко друго ми харесва, но още не съм работил с тях.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Моите впечатления за Пчеларски център Южен и за полистиролните кошери са абсолютно същите. И аз купи за проба два кошера и забелязвам същите недостатъци. Дъното още не са го заклеили, защото съм ги купил скоро и още не съм правил такава ротация. Единствено добро впечатление ми направи човекът, който отговаря на телефона за консултациите за полистиролните кошери. Мисля да опитам и полските кошери. При тях не ми харесва малката дебелина на корпусите - само 2.5 см. Всичко друго ми харесва, но още не съм работил с тях.
    За обслужването в център южен и аз съм на същото мнение като вас,даже последния път се ядосах и си тръгнах без да купя нищо,сега в момента се кооперирахме още с няколко пчелари и повечето неща ходим да си ги взимаме директно от производителите на нужните консумативи,като идеята е да ги взимаме на цени на едро.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    За съжаление, финландските полистиролни кошери ги внася и продава единствено Пчеларски център Южен. Там е проблемът.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Публикувай снимки, за да видим от какво точно се оплакваш. Да не би проблемът да е нещо при тебе и при сглобката, която си направил. Аз имам хиляди финландски кошери и не съм забелязвал такова нещо, та ми е много любопитно как точно при твоите 2 се появиха толкова много дефекти.

Страница 12 от 15 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •