Ако е само оплодно нямаш проблеми,но им сложи и ламарина на капака.И по една тухла задължително.
благодаря!Първоначално публикувано от buci59
Скоро някой да си е поръчвал кошери от полистирол от http://kosheri-bg.com/pchelen-kosher...mnogo-korposen ?
Има ли някакви отзиви от тях?
Явно на тази фирма много и куца маркетинга. Сайта им е изоставен. Текстовете в него са от 2011-та година. Няма никаква реклама никъде. Явно не ходят и по пчеларски изложения. Факт е, че аз съм им потенциален клиент, и вместо от поляци и финландци можех да купя от тях няколко тира с кошери, а на практика едва днес научавам за тяхното съществуване.
Ето това е един от основните проблеми на Българската икономика. Българи-техничари много, и много от тях лесно организират някакво производство, но после ТОТАЛНО СЕ ДЪНЯТ С МАРКЕТИНГА, подценявяйки неговата ключова рола. В резултат на това нямат пазар на продукцията си, и фирмата им мизерства или направо фалира. В същото време пазара им е на една ръка разстояние, но те не си правят труда да я протегнат тази ръка. Как така аз успях да разбера за разни полски, италиански, финландски и гръцки фирми, а за родната фирма в Добрич не можах?
По добре ,че не си си купил ,качеството не е на ниво .
Милен Михов
Купувал си от там, виждал си ги, чувал си за тях или така си мислиш?
Какво мислите за тези,турски са май,някой има ли от тях?Мен ме притеснява окомплектовката–многокор усните са комплект от само два корпуса,капак и не особено добро дъно, на цена 120 лв.
Пчеларствам с полистиролни кошери от Парадайс хъни -Финландия от 2010 година. Купувам ги директно от фирмата, преди да ги закупя гледах полските и доричките в Плевен. Полските ми се видяха с много усложнена конструкция и са по -скъпи от финландските. За добричките да не говорим, цена като за финландски с отвратително качество, полистирола няма необходимата плътност и няма пластмасови профили да леглата на рамките, явно е фалирал нашия производител, той е копирал стария модел на финландците. Инвестията си заслужава, няма измятане, няма гниене, да не говорим за изолационни качества. Единствената грижа е да са добре боядисани с акрилатна боя, аз ползвам боя производство на Оргахим Русе. Нямам проблеми с мишки до сега. Първите две зими нямах проблем с кълвач, но на третата зима се появи кълвач и ми проби няколко дупки в кухините на дръжките на корпуса с размер като филтър на цигара. Местните шарени кълвачи не правят проблем през цялата година, беладжията е прелетен вид кълвач зеленоглав идва тук само зимата да презимува и си отива на север. На полистирола е топло, каца на дръжките и си кълве, като си няма друга работа, аз го видях с очите си. Финландците решават проблема с мрежа. Вече втора зима съм с мрежи и няма проблем с кълвача, тук колеги с дървени кошери също се оплакват от кълвачи. Трябват 2 квадрата мрежа , цената е 0.40 лв. в моя район, малко работа да се зашие мрежата и се слага като чувал върху кошера от ноември до февруари. Проблема с конденза финландците решават с голяма хранилка - 10 литра, освен че е улеснение за хранене, горе кондензира влагата. Така че моя съвет е задължително с хранилка, ако решите да си купувате.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))